Alweer een nieuwe naam voor het populaire zomerkamp in Brabant. Musicalactrice Cindy Bell reist komende zomer af naar Hapert, waar MusicalCamp voor het 9e jaar plaatsvindt.

MusicalCamp

MusicalCamp is een steeds groter kamp, waar je in de zomer terecht kunt voor een week summerschool: liedinterpretatielessen, danslessen, ensemblezang en spellessen passeren de revue. De perfecte vakantie voor iedereen die in de zomer wil bijscholen binnen het theatervak. Kinderen, volwassenen, professionals en amateurs: iedereen is welkom en krijgt op zijn eigen niveau les.

De lijst met namen die voorheen les gegeven hebben op MusicalCamp wordt langer en langer:  Pia Douwes, Freek Bartel, Celinde Schoenmaker, Tony Neef en ga zo maar door. En weer is er een nieuwe docent bekend gemaakt: Cindy Bell. Het lesgeven is voor haar bekend terrein. Ze is zangcoach en geeft regelmatig workshops aan grote gezelschappen. Ook geeft ze les aan de Fontys dansacademie en de Lucia Marthas Academie. Zeer geschikt dus voor MusicalCamp. Ze zal tijdens de tweede week MusicalCamp deel uitmaken van het vaste docententeam en ze zal onder andere de lessen liedinterpretatie voor haar rekening nemen.

Andere (gast)docenten die er komende zomer bij zijn, zijn o.a. Marcel Visser, Lisse Knaapen, Pia Douwes en Alberto ter Doest.

Veel weken zitten al bijna vol, maar de week waarin Cindy komt lesgeven (de tweede week), zijn er nog voldoende binnenplekken voor MusicalCamp. Wil jij les krijgen van Cindy? Kijk dan nu op www.musicalcamp.nl of het wat voor jou is!

Cindy Bell

Cindy Bell studeerde in juni 2006 af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, richting Musicaltheater. Tevens volgde ze diverse workshops in New York en kreeg zangles van onder meer Ellen Evers. In 2001 en 2002 danste en zong ze mee in de ensembles van resp. de musicals Hair en Fame, beiden geproduceerd door de Stichting Theaterplan uit Eindhoven. Voor de Fontys Dansacademie was ze te zien in producties als Musical Mania, History of the Musical Gala, Night Life Queen en The Dutch Don’t Dance.

Tijdens haar opleiding startte zij in 2005 haar professionele carrière met rollen in de zomervakantieproductie Cafe Diablo naast medestudent William Spaaij, alsmede Ti Ta Tovenaar in het Efteling Theater in de daaropvolgende winter. Na haar eindexamen was ze te zien in Cats en in 2007 deed ze mee aan het RTL4-programma De weg naar Fame waarin vier hoofdrolspelers werden gezocht voor de musical Fame. Bell was hierbij kandidaat voor de rol van Serena en werd uiteindelijk tweede achter Daphne Flint. In het najaar van 2008 nam Bell de rol van Serena over van Flint die in Piaf ging spelen. Ook in 2009 en 2010 is Bell te zien geweest in belangrijke rollen in producties van V&V Entertainment en de samenwerking met die producent wordt ook in het seizoen 2010 / 2011 voortgezet met de rol van sportinstructrice Brooke in de musical Legally Blonde. Tussen de langer spelende producties in, is er tijd om te spelen in de musicalparodie Musicals Gone Mad, alsmede diverse optredens zoals bij Musical Helpt Haïti en het Bevrijdingsfestival Zwolle 2010. Op 2 maart 2011 werd bekendgemaakt dat Bell was gekozen voor de rol van Liesbeth List in de musical over Ramses Shaffy.

In 2017 deed Bell mee met The Voice of Holland. Even leek het alsof de zangeres na de Blind Auditions het programma al moest verlaten, maar op het laatste moment draaide coach Anouk haar stoel en was ze verzekerd van een plek in de Battles. Tijdens de battleronde viel het doek voor Bell. Coach Anouk koos voor haar tegenstander Gideon en van de mogelijkheid om haar te stelen maakte de andere coaches, Sanne Hans, Ali B en Waylon (zanger) geen gebruik.

Foto: Pr