Charlotte van der Plas is afgelopen jaar afgestudeerd aan Fontys. Al jaren was het haar grote wens om de master Musical Theatre te volgen op de Royal Academy of Music in Londen. Na veel audities is dat gelukt. Ze kan niet wachten om te beginnen, maar om deze opleiding te kunnen bekostigen is veel geld nodig. Daarom gaf ze gisteravond een concert.

Musical brings you hope and friends

Charlotte had een aantal vrienden uitgenodigd om samen een concert te geven in haar thuisstad Leiden. Er stonden maar liefst 18 mensen op het toneel. Het werd een avond met veel musicalnummers op het repetoire. Het leuke was dat veel van haar vrienden op Fontys hebben gestudeerd of er nog studeren. Er was een student uit het tweede jaar en een die de school al zeven jaar geleden verliet. Ook Marcel Harteveld en Ad Knippels waren van de partij. Met laatstgenoemde speelde Charlotte samen in The Bridges of Madison County.

De avond was zeer gevarieerd. Er werden vierentwintig nummers gezongen. Stuk voor stuk hoogtepunten. Mooie solo’s, duetten en ensemble nummers. Charlotte had een groot aandeel in deze nummers en liet horen dat ze terecht in Londen mag gaan studeren. Ze kan mooie kleine nummers aan, maar ook goed uitpakken met haar stem. Charlotte deed vier jaar geleden auditie voor Fontys met I dreamed a dream uit Les Miserables. Uiteraard mocht dit lied deze avond dan ook niet ontbreken.

Charlotte is een van de 25 studenten die aan de Royal Academie gaat studeren. De studenten komen van overal ter wereld. Eerder studeerde Ruben van Keer op deze opleiding. De afgestudeerde studenten vinden vaak werk in grote musicals op West End. Logisch dus dat het voor Charlotte een grote droom is. Theater Ins blau was tot de nok gevuld en er werden zelfs stoelen bijgeplaatst zodat iedereen kon genieten van een zeer gevarieerde avond. Zelfs de verkoop van de hapjes en drankjes was ten gunste van de studiekosten.

Zangers: Charlotte van der Plas, Nienke Latten, Mark Luykx, Ad Knippels, Marcel Harteveld, Terence van der Loo, Ruud van Overdijk, Guimar van der Weele, Roy Goldman, Dana van der Geer, Kim Reizevoort, Natalie Salek, Isabeau Bosscher, Niniane Everaert, Niels Bouwmeester en Emilio Moreno Arias. Merlijne van Noppen zou oorspronkelijk ook meezingen maar wegens keelklachten lukte dat niet. De pianist was Ben van Daal.

 

We hebben intens genoten van deze avond en hopen op een vervolg. Alle nummers waren met zorg uitgekozen en werden met zoveel liefde en bezieling gezongen dat het kippenvel regelmatig op mijn armen stond. Wat een talenten! Het was ook leuk om te zien dat de zangers die luisterden naar hun collega(‘s) volop genoten en ook regelmatig onder de indruk waren.

Voor de fotoreportage klikt u hier.