Jon van Eerd is bezig met een nieuwe komische musical genaamd Charley de musical. Gebaseerd op de bekende komedie ‘De Tante van Charlie’ schreef hij samen met West End en Broadwaycomponist Michael Reed een waanzinnig hilarisch komische musical die niet eerder te zien was. De voorstelling komt naar u toe met een live orkest. Charley de musical gaat over een man (Jon van Eerd) die zich verkleedt als de tante van een vriend om twee jonge verliefde stellen uit de brand te helpen. Hij komt er al snel achter dat hij niet echt voor vrouw in de wieg is gelegd. Zeker niet als de twee vaders hun oogje op hem … pardon … háár laten vallen. Als het nog niet nog erger kon, arriveert zijn lang verloren liefde Ella (Anne-Mieke Ruyten) met de echte tante (Vera Mann).

Presentatie

Vandaag waren we aanwezig bij de perspresentatie van deze komische musical. De presentatie begon buiten bij het Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. De vrouwen uit de cast kwamen aan in een oldtimer met kokende motor waardoor Jon van Eerd in zijn rol van Charley de auto moest voortduwen. De presentatie werd binnen vervolgd in The Grand.

Toespraak

Hier kregen we een toespraak van producenten Lesley Pols en Ton Fiere. Tijdens deze toespraak reageerde de cast door de toespraak heen. Zo werd er bijvoorbeeld gezegd dat er geen koffie was, de cast stond toen op om voor iedereen een kopje koffie in te schenken. Hierdoor maakte je op een grappige manier al kennis met de cast van de musical. Ook was de tante ( Vera Mann ) teleurgesteld dat het ging om een musical. Zij had liever in een muziektheatervoorstelling gespeeld.

Nadat iedereen een bakje koffie had, begon regisseur Caroline Frerichs met haar toespraak. Caroline vertelde over iedereen uit het creatieve team. Na de toespraak van Caroline kwam Jon van Eerd binnen met schalen met broodjes en verschillende hapjes voor de aanwezigen.

De cast

Tenslotte werd de cast voorgesteld: Vera Mann, Anne-Mieke Ruyten, Laus Steenbeeke, Hugo Haenen, Priscilla Knetemann, Jonathan Demoor, Job Bovelander & Aimée de Pater. Anne-Mieke Ruyten kon er helaas door opnamen vandaag niet bij zijn maar hier had Jon al iets op gevonden, een grote kartonnen versie van Anne-Mieke.

Vanaf november 2018 is Charley te zien in de theaters door het hele land. Kijk voor meer informatie op www.Pretpakhuis.nl

Verslag: Stefan Pelgrom
Foto’s: Peggy de Haan

Voor de fotoreportage klikt u hier.