De Nederlandse Channah Hewitt is binnenkort te zien in de Zwitserse musicalversie van Sister Act. Het is de eerste keer dat de 23-jarige actrice in het buitenland op de bühne staat. Dat meldt haar management ArtistMan woensdag. De première vindt plaats op 15 december in Luzern.

Het is de allereerste keer dat Sister Act in Zwitserland wordt opgevoerd. Hewitt, die beste vriendin Tina van hoofdpersoon Deloris Van Cartier speelt, is de enige Nederlandse actrice die een rol in de productie heeft weten te bemachtigen. Daarnaast is Channah Hewitt cover Deloris. Ze gaat 4 maanden in Zwitserland spelen.

Channah Hewitt

Sister Act

Sister Act is gebaseerd op de award winnende filmhit, waarin Whoopi Goldberg zelf de hoofdrol speelde. Deloris van Cartier is een diva met veel noten op haar zang, maar zonder succes. Nadat ze per ongeluk getuige is van een criminele afrekening zoekt ze noodgedwongen haar toevlucht in een klooster met weinig stemvaste nonnen en een bijzonder strenge Moeder Overste. Deloris helpt haar ‘zusters’ hun stem te vinden en herontdekt daarbij ook onverwacht haar eigen stem.
Foto Kim Dijkstra