Vandaag werd de eerste solo-cd van musicalster Pia Douwes uitgereikt. Deze feestelijke gebeurtenis gebeurde in het DeLaMar Theater in Amsterdam samen met familie, vrienden en collega’s uit het musical vak.

De middag werd geopend met een voorwoord van Maxim Bezembinder. Hij vertelde over hoe hij Pia had ontmoet en enkele anekdotes. Daarna was het woord aan Pia Douwes zelf “Ik vind het een wonder dat mensen een solo cd van mij willen” aldus een verbaasde Pia. Pia ging voor een mooie, simpele en geraffineerde cd wat goed is gelukt. Over de cd vertelde Pia dat er in het boekje geen teksten van nummers staan maar kleine anekdotes over het nummer. Verder heeft Pia gekozen om de cd volledig in het Engels te maken vanwege de vele fans uit verschillende landen. Tijdens de presentatie zong Pia het nummer I live this live for me. Dit is een Engelse versie van het nummer Mijn leven is van mij uit de musical Elisabeth. Na dit nummer werd de cd uitgereikt aan Joop van den Ende.

Pia cd 2

De keuze om het eerste exemplaar van After all this time aan Joop van den Ende uit te reiken was voor Pia Douwes vanzelfsprekend. “Meer dan 25 jaar geleden heb ik Joop van den Ende voor het eerst ontmoet ten tijde van de voorbereidingen voor de Nederlandse versie van Les Misérables. Hij is natuurlijk van onschatbare waarde geweest, niet alleen voor mijn carrière, maar voor de hele musicalwereld. Mede dankzij hem heb ik heel veel prachtige rollen mogen spelen, met iconische musicalsongs als “I Dreamed A Dream” uit Les Misérables, “All That Jazz” uit Chicago en “MiLady ist Zurück”, dat werd geschreven voor de Duitse versie van 3 Musketiers.

Joop van den Ende vertelde over zijn eerste ontmoeting met Pia en hoe bijzonder zij is. Ook zei Joop van den Ende dat Pia altijd het beste uit haar zelf wilt halen. “Pia is de enige in Nederland die zich musicalster mag noemen” aldus Joop van den Ende “Pia haar cd is een bekroning en een tussenstop in haar carrière”.

Na haar dankwoord zong Pia een nummer uit de musical Fosse waarmee de middag muzikaal werd afgesloten.

Pia cd 3

De CD After all this time van Pia Douwes werd opgenomen in de MG-sound Studio’s in Wenen en wordt uitgebracht door platenmaatschappij HitSquad.

Verslag: Stefan Pelgrom
Foto’s: Marit Lemmens