Charly Luske, een veelzijdig artiest die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in de Nederlandse en Duitse musicalwereld met rollen in o.a. Bad Boys, Turks Fruit en We Will Rock You staat op dit moment in het theater met een magnifieke ode aan George Michael. Samen met zijn 7-koppige band beet hij gisteravond het spits af met de allereerste performance in het geheel nieuwe complex Mainstage in Den Bosch, gekoppeld aan de Brabanthallen.

De voorstelling

We kunnen deze voorstelling het best omschrijven als een concert, hoewel het een combinatie is van het vertellen van het levensverhaal van George Michael met daaraan gekoppeld de bijbehorende succesnummers. Diverse Wham!-hits passeren de revue en het razend enthousiaste publiek wiebelt al flink mee op de stoelen. Na de pauze is er alle aandacht voor de solo-albums van deze fantastische zanger en hoe hij de hoogte- en dieptepunten uit zijn leven verwoordde in zijn talloze uit het hart gegrepen songs. Charly en zijn band weten het publiek te roeren met gevoelige nummers en luid zingend mee te laten dansen met de vrolijke meezingers.

Het ontstaan

Charly vertelt hoe het idee is ontstaan voor deze ode aan George Michael. Als 6/7-jarig jongetje was hij lekker aan het spelen toen hij op tv een hele mooie engelachtige stem “Careless Whisper” hoorde zingen en hij vroeg zich af: is dit nu een man of een vrouw? Op zijn kleine beentjes rende hij naar de tv en zag daar een prachtige man met perfect kapsel en make-up op het nummer ten gehore brengen. “Het leek wel een engel, zó mooi! Maar ik was behoorlijk in de war, want ik wist toen eigenlijk nog steeds niet goed of het een man of een vrouw was… maar ik was gelijk verkocht en groot fan!”

Bandlid Phaedra Kwant (Phae, “Fee”) is ook heel haar leven verknocht geweest aan George, weet alle grote en kleine feiten over zijn leven en is hierdoor een grote wandelende George-encyclopedie. Al vóór het overlijden van George benaderde zij Charly met het idee om een respectvolle ode aan deze wereldzanger op poten te zetten. Iets wat uiteindelijk is uitgegroeid tot dit concert van formaat, wat kwalitatief nergens de fout in gaat, waarbij Charly en 4 andere leadzangers en muzikanten in de band een geweldige performance geven en met groot respect hem eren zonder hem 100% te willen nadoen.
Phae vertelt het levensverhaal van George en samen met Charly en de band vertolkt zij de succesnummers van die betreffende periode, vaak gelardeerd met een flinke portie humor.

Mainstage

Mainstage is een geheel nieuwe concertzaal, welke gisteravond de aftrap voor het toneelseizoen heeft gegeven met deze tribute. Een prachtige zaal met arena (die gisteravond was gevuld met stoelen) en een tribune. Ruim van opzet, met prima beenruimte en heerlijke stoelen. De geluidskwaliteit was perfect. Ook alle entourage hier omheen zoals het gebouw zelf, de ontvangst aan de receptie, geen rijen aan de bar of bij het toilet, de industriële en toch warme uitstraling, maken dit een zaal waar grote events kunnen én zullen gaan plaatsvinden.

Op dit moment zijn er al klinkende namen aan de agenda toegevoegd, zoals een lezing van Jane Goodall (wereldberoemd door haar chimpansee-studies in Tanzania), de Top 2000 Live, Thriller Live, Kings of Darts, Oleta Adams en Frans Bauer. Niet de minste namen dus!

De band

Arie den Boer – drums
Phaedra Kwant – vertelster, basgitaar, zang
Nick Bult – piano, zang
Lo van Gorp – Saxofoon, zang
Danjil Tuhumena – percussie, gitaar en zang
Jan-Peter Bast – toetsenist
Jules Pasdeloup – gitaar

Zoals gezegd: buiten Charly zijn er nog 4 leadzangers om zowel solo als gezamenlijk de aanstekelijke George Michael en Wham!-songs ten gehore te brengen. Met helaas als triest einde het overlijden van deze performer op eerste kerstdag in 2016, waardoor “Last Christmas” toch helaas een wrangere betekenis krijgt… Maar niet getreurd: je verlaat de zaal met een enorm positieve boost!

Voorstellingen

Voor dit jaar zijn nog 5 concerten gepland, en wil je hier naartoe dan moet je snel zijn, want de een na andere is inmiddels uitverkocht! Voor wie gaat: geniet er net zo mateloos van als wij van musicalsites.nl deden! Inmiddels is ook bekend dat een tour met nummers van Robby Williams op stapel staat.

https://charlyluske.com/theatertour/

Verslag en foto’s: Monique Picocrie

Lees ook:
Anouk van Laake alternate Christine Daae in UK-tour ‘Phantom of the Opera’