Door het onverwacht wegvallen van een speelstad in de Europese jubileumtour van de Londense West End musical CATS kan de succesvolle hitmusical nog één week in april terugkomen in Nederland. Er is gekozen voor het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. “We vonden een speelperiode van twee weken in Rotterdam al wat aan de krappe kant en de 16 vrijwel uitverkochte shows van de afgelopen dagen hebben dat beeld versterkt. Het is fantastisch dat we, door snel met de directie van het Luxor te schakelen, dit voor elkaar hebben kunnen krijgen” aldus Proud to Present producent Frank van Paridon, “Rotterdammers die we eerder moesten teleurstellen kunnen we nu alsnog de gelegenheid bieden om de originele Londense cast aan het werk te zien. De acteurs reageerden trouwens ook enthousiast. Ze vinden Rotterdam een hele ‘coole’ stad en zijn blij met het Nieuwe Luxor als thuisbasis voor nog een week in het voorjaar”.

 De ‘Return of CATS’ dit voorjaar ziet er nu als volgt uit

 2-7 april Nieuwe Luxor, Rotterdam

9-14 april MartiniPlaza, Groningen

17-22 april Chassé Theater, Breda

 Meteen na deze serie voorstellingen vertrekt het gezelschap naar China voor een tournee van zes maanden.

 De voorverkoop van de tickets voor de extra week in Rotterdam begint vanmiddag om 15 uur op www.eventim.nl en www.luxortheater.nl.

 Het verhaal

Het tijdloze verhaal raakt zowel jong als oud: het speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’- katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grizabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider. En deze wijze oude kater kiest uitgerekend Grizabella om herboren te worden…

Omdat de musical in het Engels wordt opgevoerd, is de voorstelling Nederlands boventitelt.