De vraag naar kaarten voor de musical CATS is zo groot dat deze wereldberoemde musical, naast Amsterdam en Rotterdam, in 2019 ook te zien zal zijn in Breda en Groningen. De Londense West End productie zou aanvankelijk slechts vijf weken exclusief in het RAI Theater en Nieuwe Luxor Theater te zien zijn. Nu de belangstelling echter alle verwachtingen overtreft, zullen de voltallige Engelse kattencast en crew ook naar het zuiden en het noorden van Nederland afreizen.

Vlak na de bekendmaking dat de hit-musical CATS weer in Nederland te zien is, ontstond er een run op de kaarten. In korte tijd werden er meer dan twintigduizend tickets voor de 48 shows verkocht. Producent Frank van Paridon van Proud to Present, die CATS samen met de Vlaamse producente Veerle Hoppenbrouwers (Arrano) naar Nederland haalt, is aangenaam verrast door het grote succes. “Toen we zagen dat de kaartverkoop voor de voorstellingen in Amsterdam en Rotterdam zo snel ging en we ook een aantal aanvragen uit het andere delen van het land kregen, zijn we in overleg gegaan met Londen om de tour met twee weken uit te breiden. Doordat de Europese tournee vrijwel rond was, kon dat niet aansluitend aan Rotterdam maar pas rond de Paasdagen! Het Chassé Theater Breda en MartiniPlaza in Groningen hebben razendsnel geschakeld en kunnen nu voor de allereerste keer de Engelstalige CATS aan hun bezoekers voorschotelen. De Groningers kunnen van de katten genieten van 9 t/m 14 april en de bezoekers in Breda van 17 t/m 22 april (tweede Paasdag)

HET VERHAAL

Het tijdloze verhaal raakt zowel jong als oud: het speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’- katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grisabella, de glamourkat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider. En deze wijze oude kater kiest uitgerekend Grisabella om herboren te worden…

BOVENTITELING

Omdat de voorstelling Engelstalig is, is er vanzelfsprekend Nederlandse boventiteling zodat de bezoekers niets van het verhaal hoeven te missen.

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie en kaartverkoop http://catsdemusical.nl

Kaartverkoop via Eventim.nl en de theaters; http://www.martiniplaza.nl  en https://www.chasse.nl

Kaarten vanaf €29,90