In zijn radio-uitzending maakte Giel Beelen vanmorgen de winnaar van de liedjeswedstrijd voor de musical ‘Waanzinnig gedroomd’ bekend.

Afgelopen zaterdag maakten wij al kennis met de cast in de studio waar zij aan het repeteren waren. In totaal zijn er ruim 750 kinderen geweest die hebben meegedaan aan de liedjeswedstrijd verspreid over 129 inzendingen. De jury (Tjeerd Oosterhuis, Maaike Ouboter, Mylène en Rosanne en Roeland Fernhout )heeft uiteindelijk uit alle inzendingen 12 liedjes gekozen die doorgingen naar de halve finale. Hier zal zelfs een liedje uit Bonaire bij. Deze 12 halve finalisten stonden op de site en moesten zo veel mogelijk stemmen werven.

Ontmoeting cast 8

Het publiek ( ruim 10.000 mensen ) bepaalde de helft van de stem en de jury bepaalde de andere helft van de stem. Uiteindelijk zijn er drie liedjes door gegaan naar de finale. Tijdens de finale heeft de jury een exclusieve workshop gegeven aan de drie finalisten om de liedjes nog een laatste keer helemaal te fine tunen. Deze drie liedjes zijn nog een keer onder de loep genomen en tenslotte is de winnaar gekozen: Isabelle uit Eindhoven.
Ook kreeg Isabelle te horen dat haar liedje voor het eerst live opgevoerd zal worden op 26 april voor de Koninklijke familie tijdens Koningsdag in Amstelveen. De cast van de Kinderen voor Kinderen familiemusical ‘Waanzinnig Gedroomd’ geeft daar een speciaal optreden met de big band van de Muziekschool Amstelveen en kinderen van de Amstelveense Rembrandtschool. Samen zingen zij ‘Muziek laat je Dromen’ wanneer de Koninklijke familie langskomt bij de Stadsschouwburg. Bij de presentatie waren ook vier kinderen van de kindercast aanwezig, aangezien zij een belangrijke rol hebben tijdens het inzingen van het liedje. In totaal is er een kindercast van veertig kinderen. Zij zullen verdeeld over vier groepen de voorstellingen gaan spelen.

Waanzinnig gedroomd
Guus is een leuke, slimme jongen van tien jaar. Hij houdt van voetbal en maakt muziek met zijn vader Leo. Leo is eigenlijk zelf een groot kind. Guus houdt ook van lol trappen, koken en héél soms van knuffelen met zijn moeder. Alles verandert als de vader van Guus overlijdt, Guus wordt in één klap volwassen. Op zijn nieuwe school, waar veel gepest wordt, doen Guus en zijn klasgenoten mee aan een bijzonder muzikaal project. Door de muziek durven ze meer van zichzelf te laten zien en begrijpen ze elkaar beter. Maar vertelt Guus ook aan zijn nieuwe klas dat zijn vader is overleden? En krijgt Guus de kans weer echt kind te zijn?

Ontmoeting cast 9

‘Waanzinnig Gedroomd’ heeft de vrolijke, licht chaotische energie die kinderen eigen is. Een musical waarin kinderen hún eigen leefwereld en verhalen weerspiegeld zien. Een wereld waarin een kind kind mag zijn, met alles wat daar zo fantastisch leuk aan is. Een wereld vol verbeelding. Want als je geen verbeelding hebt, hoe kun je dan een mooiere wereld voor jezelf dromen?

Op 19 oktober 2014 vindt in het DeLaMar theater de première plaats van ‘Waanzinnig Gedroomd’ – de eerste echte Kinderen voor Kinderen Familiemusical!
Daarna gaat de musical op tournee door heel het land.

Cook a dream
Wat als een creatief bedrijf zich met 110% van de energie kan inzetten voor datgene waar het goed in is? Gewoon creatief zijn. Dit is het idee achter Cook a Dream, opgezet door Ulrike Buerger-Bruijs, met behulp van Joop van den Ende, in juli 2009. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van nieuwe muziektheaterproducties en nieuwe concepten voor televisie. Ulrike werkt inmiddels al vijf jaar samen met haar compagnon Rosalie Mohr aan vele theaterproducties. ‘Waanzinnig Gedroomd’ is de eerste productie die zij in eigen beheer uitbrengen. Eerder werkten zij mee aan o.a.
‘Petticoat’, ‘Hinterm Horizont’ in Berlijn, ‘Droomvlucht’ en ‘Hij gelooft in mij’.

Cast:
Meester Jip: Steyn de Leeuwe
Moeder van Guus: Lotte Noordanus
Vader van Guus: Niels Gooijer
Vrouw van de hoofdmeester: Michelle Courtens
Hoofdmeester: Ian Bok

Script: Roeland Fernhout & Ulrike Buerger-Bruijs
Regie: Ruut Weissman
Choreografie: Lucia Marthas
Producent: Cook a Dream i.s.m. VARA

Bekijk hier de fotoreportage van Rob Bakker.

Lees ook: Bekendmaking “Waanzinnig gedroomd” familiemusical

Meer musicalnieuws ? Like ons op facebook en wij houden je op de hoogte. Klik hier.