De cast van Onder de groene hemel zingt mee in de jaarlijkse Musical Sing-a-Long tijdens de Uitmarkt. René van Kooten brengt, samen met onder anderen Thomas Cammaert, Sophie Veldhuizen en Hanneke Last, een medley van verschillende bekende liedjes van Boudewijn de Groot ten gehore. Dit is tevens de eerste keer dat de voltallige cast samen op het toneel verschijnt.

De Musical Sing-a-Long wordt begeleid door het Metropole Orkest en het publiek kan net als voorgaande jaren luidkeels meezingen. De Musical Sing-a-Long is live te zien op zondag 31 augustus 2014 vanaf 21:15 uur op Nederland 1.

Over de musical
In Onder de groene hemel vertelt hoofdpersoon Jimmy (René van Kooten) het verhaal van een op het oog onmogelijke liefde. We gaan terug naar Amsterdam in het woelige jaar 1969. Jimmy moet nog geboren worden. Zijn toekomstige ouders Barbara, een keurige gymnasiaste en Berend, een echte hippie, hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Jimmy zal in allerlei gedaanten en rollen opduiken om zijn ouders bij elkaar te brengen en te houden. Gaat hem dit lukken in het tijdperk van de vrije liefde…?

Het schitterende oeuvre van grootmeesters Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, nog immer populair bij jong en oud, vormt de basis van de feel good musical. Hun bekende hits worden gespeeld door een live band onder leiding van Marcel de Groot. Koen van Dijk is verantwoordelijk voor de tekst en de regie, de choreografie is in handen van Daan Wijnands.

Onder de groene hemel staat vanaf 9 januari 2015 in de Nederlandse theaters en gaat op 29 januari 2015 in première in Stadsschouwburg Haarlem.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.