De cast van de openbare lezing van het nieuwe toneelstuk TIRA is bekend. Filip Bolluyt kruipt in de huid van de beruchte nazi en architect van de holocaust Adolf Eichmann. Zijn vrouw Vera wordt gespeeld door Doris Baaten. Agenten Rood, Blauw en Groen worden gelezen door respectievelijk Thomas Cammaert, Simon Zwiers en Raymond Kurvers. Zjon Smaal neemt de teksten van Heinrich Müller en Rudolph Höss voor zijn rekening. Klaus, de zoon van Eichmann, en Robert worden gespeeld door Pim Wessels.

Verhaal
In een duistere buitenwijk van Buenos Aires wordt na een korte worsteling een man in een auto geduwd die daarna op hoge snelheid weg rijdt. In een safehouse wordt de man onderzocht, gekleed in een pyjama, geketend aan een bed en voor zijn ogen zit een afgeplakte skibril. De man is Adolf Eichmann. Tijdens de tweede wereldoorlog zijn onder zijn leiding miljoenen joden naar de kampen vervoerd om daar vergast te worden. Wachtend op de vlucht naar Jeruzalem zit Eichmann in zijn kamertje, bewaakt door enkele Mossad agenten. Iedere agent is in de oorlog familie, geliefden en vrienden kwijtgeraakt. En nu zitten ze met één van de hoofdschuldigen in een klein bedompt kamertje in Tira, het safehouse in Buenos Aires, wachtend op de El Al vlucht die Eichmann naar Jeruzalem zal brengen om daar voor het oog van de gehele wereld berecht te worden.

Openbare lezing
Schrijver Allard Blom presenteert, in samenwerking met regisseur Paul van Ewijk en Theaterstudio Amsterdam, de eerste openbare lezing van zijn nieuwe toneelstuk TIRA op maandag 12 mei 2014, 19:30 uur in Theaterstudio Amsterdam, Postjesweg 1 in Amsterdam.

Kaarten á € 6,50 zijn verkrijgbaar via www.theaterstudioamsterdam.nl.

Meer musicalnieuws ? Like ons op facebook en wij houden je op de hoogte. Klik hier.