Tijdens de grote botenparade door de grachten op 3 augustus tijdens Pride Amsterdam is een deel van de cast van de nieuwe musical KINKY BOOTS prominent aanwezig op de boot van Café Montmartre. Onder hen de hoofdrolspelers Vajèn van den Bosch, Naidjim Severina en Jonathan Demoor en de drag-queens The Angels. Kinky Boots gaat over nieuwe kansen en jezelf kunnen zijn en mag daarom niet ontbreken tijdens Pride Amsterdam.

Kinky Boots

In de hilarische, brutale en ontroerende Broadway-hit Kinky Boots erft Charlie de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader. Om een faillissement af te wenden, gaat hij samenwerken met de flamboyante drag-queen Lola, die als Simon eigenlijk is opgevoed als bokser. Samen storten ze zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk heren zijn. Niet alle medewerkers van de fabriek zijn even blij met deze nieuwe richting. Ook Charlies verloofde wil er niets van weten. Charlie en Lola, die merken dat ze toch niet zo verschillend zijn, hebben tot aan de Milaan Fashion Week de tijd om alles af te krijgen. Kinky Boots door de Graaf & Cornelissen Entertainment is vanaf eind oktober te zien in de Nederlandse theaters.

Café Montmartre

Op de boot van Café Montmartre zullen zij acte de présence geven. Café Montmartre is al tientallen jaren een begrip in Amsterdam en daarbuiten. Wereldwijd is de bar bij velen bekend. Momenteel is café Montmartre nog een van de weinige gaybars in Amsterdam die sinds het begin dezelfde uitstraling heeft en waar niets aan het concept veranderd is. Hoewel café Montmartre een gaybar is, heten ze iedereen welkom. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen ho, he, bi, trans of wie je ook wilt zijn. Iedereen is gelijk en dat merk je aan de sfeer in het café. De muziek varieert van de 80’s, 90’s tot nu en ook oude en nieuwe songfestivalliedjes worden vaak gedraaid. Het personeel is altijd in voor een feestje en dat zal straks ook op de boot op 3 augustus tijdens Pride Amsterdam te zien en horen zijn. Samen met de cast van Kinky Boots gaan ze er een geweldig feest van maken.

Over Pride Amsterdam

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. Stichting Amsterdam Gay Pride wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Hoogtepunt is de beroemde Botenparade, waarbij inhoud en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel. Meer informatie en programma op www.pride.amsterdam

Lees ook:
Kinky Boots, turbo boost