Studio 100 heeft de cast van de nieuwe Vlaamse musical ’14-’18 bekend gemaakt.

Veel bekende Vlamingen zullen in de musical over de Eerste Wereldoorlog te zien zijn, namelijk: Jelle Cleymans (o.a. Thuis en Kuifje), Louise Talpe (o.a. GTST), Peter van de Velde (o.a. Piet Piraat en Op Zoek naar Evita), Jo De Meyere, Maaike Cafmeyer, Free Souffriau, Jonas Van Geel, Lander Depoortere en Bert Verbeke.

Verhaal
28 juli 1914. De Grote Oorlog breekt uit. Onder de gemobiliseerde Belgische soldaten vinden we de boezemvrienden Jan (Jelle), zijn jonge broer Kamiel (Lander), zijn bloedvriend Fons (Jonas) en macho avant la lettre Albert (Bert).

Hoewel iedereen er aanvankelijk van overtuigd is dat de strijd kortstondig zal zijn, blijkt het conflict niet alleen veel langer te duren maar ook meedogenlozer te zijn dan ooit gedacht. De gruwel neemt toe. De oorlog eist meer en meer slachtoffers. Jan, die inmiddels vader is geworden, wil persé zijn zoon en zijn vrouw Anna (Free) zien. Albert verlangt naar zijn liefjes, Kamiel, doodsbang voor elke vorm van geweld, zoekt wanhopig een manier om aan de situatie te ontsnappen en Fons heeft inmiddels zijn oog laten vallen op de knappe verpleegster Céline (Maaike). Wat volgt is een heroïsche strijd om te overleven.

Creatives
Het script en regie van ’14-’18 is in handen van Frank van Laecke. Allard Blom is ook verantwoordelijke voor het script en heeft hij de liedteksten geschreven. De muziek voor de musical komt van Dirk Brossé. De producenten zijn Gert Verhulst en Hans Bourlon van Studio 100. Met de musical willen ze de Eerste Wereldoorlog herdenken die in 2014 100 jaar geleden uitbrak.

De musical ’14-’18 is gepland om in april 2014 in première te gaan in de Nekkerhal in Mechelen.