Op 14, 15 en 16 december speelt de voorstelling Lelies in Theater aan de Slinger in Houten. Een meeslepende musical over allesomvattende liefde.

Bisschop Jean Bilodeau wordt in de gevangenis ontboden om een stervende gevangene de laatste biecht af te nemen. Tot zijn grote verbazing blijkt de gevangene zijn jeugdvriend Simon Doucet te zijn. Simon heeft samen met de andere gedetineerden een toneelstuk voor de bisschop voorbereid, dat het verhaal van hun gezamenlijke verleden vertelt. Een voorval uit hun leven, door de bisschop verdrongen. Simon heeft het echter nooit kunnen vergeten…

Lelies

Lelies is een verhaal over allesomvattende liefde, acceptatie van jezelf en acceptatie door de buitenwereld. De relatie tussen twee jongens staat centraal. Waar Vallier gelukkig is met zichzelf, worstelt Simon met zijn gevoelens en maakt hij zich zorgen over hoe anderen, onder wie zijn vader, naar hem kijken. De manier waarop de verschillende personages in het verhaal met deze situatie omgaan, levert een intrigerende en indrukwekkende voorstelling op.

Nadat deze musical eerder te zien was in 2011 en 2015 heeft Niels de Mossenau van Judas Theaterproducties de kans gekregen om Lelies opnieuw te brengen met een nieuwe cast. De negenkoppige cast is een verfrissende mix van jeugd en ervaring. Zo staan de talentvolle DAPA- studenten Niels de Mossenau, Tristan van der Lingen en Ismael Berens zij aan zij met ervaren professionals als Rutger Bulsing (Les Misèrables, Soldaat van Oranje) en Bart van der Meer(Kruistocht in Spijkerbroek). Stuk voor stuk waren de acteurs geraakt door het script, de muziek en de bijzondere boodschap van Lelies. Zij werken dan ook allen belangeloos mee aan de voorstelling.

De opvoering van Lelies krijgt de volle ondersteuning van Sam Verhoeven van Judas Producties. Zozeer zelfs dat de cast gebruik mag maken van de originele kostuums en het oorspronkelijke decor. Verhoeven vindt het van belang dat dit verhaal verteld blijft worden en raakte overtuigd door de bevlogenheid van De Mossenau, die naast zijn rol ook de regie op zich neemt.
Voor Niels komt met het naar Nederland brengen van deze musical een droom in vervulling. Zijn medeacteurs noemen zijn enthousiasme, zijn passie voor de voorstelling en voor het vak aanstekelijk en motiverend.

De cast is druk bezig de puntjes op de i te zetten. Tijdens de repetities valt nu alles op zijn plek en blijkt dat hier iets heel moois in de maak is. De emoties zijn zelfs in het repetitielokaal al te voelen. Alle acteurs beschikken over een goede zangstem die niet alleen in de solo’s, maar ook in de samenzang erg mooi naar voren komen. Een mooie toevoeging aan het geheel is dat de acteurs begeleid worden door een zevenkoppig live-orkest onder leiding van Laure Campion.

De cast en musici kijken ernaar uit om het publiek op 14, 15 en 16 december een mooie, indrukwekkende theaterbeleving te bezorgen!

Alle informatie over de voorstelling, cast en tickets is te vinden op: http://www.leliesdemusical.nl/

Lees ook: Lelies komt terug met een doel! en Win kaarten voor Lelies

Foto Lisa Jansen