Na een intense zoektocht is afgelopen week bekend geworden dat Tristan van der Lingen en Danique Graanoogst de rol van Danny en Sandy in de hitmusical Grease gaan spelen. Producent Albert Verlinde is blij dat deze twee verrassende nieuwkomers de cast compleet maken. Naast dit mooie nieuws kan de producent tevens bekend maken dat er inmiddels 75.000 kaarten verkocht zijn. De overige castleden zijn Marjolijn Touw (schooldirectrice), William Spaaij (Vince Fontaine), Jonathan Vroege (Kenickie) en Esmée Dekker (Rizzo). Grease gaat op maandag 3 april in première in de DeLaMar in Amsterdam.

Het is 51 jaar geleden dat de musical Grease in Amerika première ging, waarna in 1978 de film wereldwijd een hit werd. ‘Ik ben trots op deze cast,’ laat Albert Verlinde weten, die samen met Jaco Kaasschieter en Senf Theaterproducties verantwoordelijk voor deze productie is. ‘Het is bijzonder dat een halve eeuw later nummers als ‘Hopelessly Devoted to you’ en ‘You’re the one that I want’ door alle generaties uit volle borst wordt meegezongen. Daarom geloven wij nog altijd in het succes van deze musical. Het is zeventien jaar geleden dat ik deze voorstelling voor het eerst produceerde. Met Jim Bakkum en Bettina Holwerda in de hoofdrol. Nu gaan Tristan van der Lingen en Danique Graanoogst de rollen van de iconische Danny en Sandy spelen. Zij hebben bewezen dat zij deze musical kunnen dragen. Het wordt een feest voor jong en oud met een cast van 24 talenten, een live orkest en natuurlijk alle hits.

Grease vertelt het verhaal over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden. De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies. Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samenbrengen, maar voor hoe lang? Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde?

Grease gaat op 3 april in première en is tot eind oktober 2023 door heel Nederland te zien.

Meer informatie en kaartverkoop: www.greasemusical.nl

Foto: Rudy Hellewegen