Komend theaterseizoen zal de voorstelling De Producers in de Nederlandse theaters te zien zijn. Naast de eerder bekendmaking van de hoofdrollen is nu ook het ensemble compleet.

In De Producers worden de hoofdrollen gespeeld door Johnny Kraaijkamp Jr., Noortje Herlaar, Dick van den Toorn, Joey Schalker, Marcel Jonker en Jeremy Baker. Het complete ensemble zal bestaan uit Samuel Anthony Anastasi, Robbert v/d Bergh, Paul Boereboom, Helle van der Heyden, Lonneke Hinnen, Fleur Jagt, Maddy Janssen, Jordy Maarseveen, Margriet Middel, Sjoerd Oomen, Tanja de Raad en Wieke Wiersma.

Verhaal
De Producers vertelt het verhaal van theaterproducent Max Bialystock (Johnny Kraaijkamp Jr.). Na zijn zoveelste mislukking bedenkt hij samen met zijn accountant Leo Bloom (Joey Schalker) een vernuftig plan om de slechtste musical ooit te produceren en daar heel veel (zwart) geld aan over te houden. Het script Springtime for Hitler  – A Neo Nazi Musical, geschreven door de nationaalsocialist Franz Liebkind (Marcel Jonker), is pure wansmaak en daarom uitermate geschikt. Ze huren de slechtste regisseur van Broadway (Dick van den Toorn) in en nemen de Zweedse Ulla (Noortje Herlaar) in dienst wiens grootste talent lijkt te zijn dat ze erg mooi is. Een flop lijkt gegarandeerd, maar het plan dreigt mis te lopen wanneer het publiek de musical onverwacht omarmt.

De Producers is een door Mel Brooks geschreven show. De spraakmakende musical ging in 2001 in première op Broadway en won 12 van de 15 te vergeven Tony Awards, waaronder die voor Beste Musical. De voorstelling was onder andere al te zien in Londen, Berlijn, Mexico Stad, Tel Aviv en Wenen. In Nederland is De Producers van 13 oktober 2011 tot en met 6 februari 2012 te zien als reizende productie. De première vindt plaats op 23 oktober 2011 in het Chassé Theater in Breda.

bron AVRO.