Met de première op 25 september in het vooruitzicht is de cast van Hair sinds 1 augustus aan het repeteren. Vandaag was er een open repetitie waar de cast de eerste twintig minuten van de voorstelling liet zien. Een indrukwekkende twintig minuten.

Algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland Albert Verlinde heette iedereen van harte welkom en vertelde dat het voor Stage Entertainment de eerste keer is dat zij Hair gaan produceren. Aansluitend vertelde regisseur Carline Brouwer hoe zij met de cast een nieuwe versie van Hair gaat neerzetten en dat ze nu nog in een achtbaan zitten. In een snelle en tintelfrisse uitvoering komt Hair terug in het theater. Dit omdat het verhaal na 50 jaar nog net zo actueel en relevant is als toen. Hair is van alle tijden, Hair is ook weer nu. De nieuwe uitvoering van deze legendarische musical wordt beslist geen nostalgische trip naar de tijd van flowerpower, seksuele bevrijding en de Vietnamoorlog. Met z’n tomeloze energie en drang naar liefde en vrijheid is Hair de musical van deze tijd waarin de wereld weer op zijn kop staat en de tegenstellingen groot zijn. Hair vormt een perfect tegenwicht in onze wereld vol conflict, cynisme en onverdraagzaamheid.

De musical is aangepast aan deze tijd zoals de opening die de toeschouwer meteen in het verhaal zet. Hair heeft vele kleuren. De kleur van liefde, oorlog, verzoening, haat acceptatie en bevrijding. Dick van den Heuvel heeft de vertaling en de bewerking gedaan van deze versie van Hair en in de 20 minuten die we mochten kijken is zijn hand reeds te zien. Samen met regisseur Carline Brouwer, choreograaf Stanley Burleson en Ad van Dijk, die de supervisie over muziek heeft, lijkt deze versie van Hair ook nu weer op het juiste moment in het theater te staan.

Hair open repetitie 14

Meteen wordt de sfeer gezet van een wereld die bol staat van geweld waarbinnen deze jongeren hun weg zoeken naar zichzelf. En dat in een wereld die in brand staat en bewoont door mensen die smachten naar vrede en geborgenheid.

Hair open repetitie 46

Hair is het verhaal van de energieke, jonge George Berger en zijn zoektocht naar een vrije toekomst. Samen met zijn politiek-activistische vriendin Sheila, zijn beste vriend Claude en Jeanie, Woof en Hud en een heleboel andere jongeren behoort hij tot een vriendengroep die onafscheidelijk is. Ze maken zich druk over de oorlog en zetten zich af tegen de wurgende greep van de maatschappij. De groep strijdt voor vrede, liefde en vooral voor totale vrijheid. Een leven zonder wetten en regels, zonder taboes en kleren…. Maar met een oorlog die hen in de nek hijgt, is het maar de vraag of Berger en zijn vrienden dat ideaal kunnen realiseren.

Hair open repetitie 56

Hair
In 1967 ging de musical Hair voor het eerst in première op Broadway en groeide uit tot een wereldwijd fenomeen met de hits ‘Let The Sunshine In’, ‘Aquarius’ en ‘I Got Life’. De voorstelling is ontstaan binnen de hippie-cultuur en de seksuele revolutie van de jaren ’60 in Amerika. Hair is geschreven als een ‘American Tribal Love-Rock Musical’ door James Rado en Gerome Ragni. De muziek is van de hand van Galt MacDermot. In 1979 werd de musical verfilmd door Milos Forman.

Hair open repetitie 63

In de musical Hair worden nummers in het Nederlands (vertaald) en in het Engels (origineel) gezongen. In de voorstelling is dus een mix te zien van beide!

Kijk voor meer informatie op http://www.stage-entertainment.nl/shows/musical/hair/

Voor de fotoreportage klikt u hier

Blijf op de hoogte van al het musicalnieuws en volg ons op social media!!!

 Volg ons op Twitter en klik hier.

 Like ons op facebook en klik hier.

 Volg ons op Instagram en klik hier.

 Klik hier om onze videos te bekijken.