Gisteravond was het een bijzondere avond voor Carolina Dijkhuizen. Na Pearl Jozefzoon vertolkt zij nu de rol van Deena Jones in de musical Dreamgirls. Ze beleefde haar première in het prachtige Carré. De rol van Deena past Carolina als gegoten.

Carolina vertelde ons dat de verandering van glamour girl Deloris in de musical Sister Act naar dreamgirl Deena Jones niet heel erg groot is. Ze vindt het wel heel leuk dat Deena ook een donkere kant heeft en dat ze die kan laten zien in de voorstelling. De nummers passen goed bij haar stem en samen met Berget zijn ze de diva’s van de show. De voorstelling swingt de pan uit en is voor mensen die de voorstelling nog niet bezocht hebben zeker een aanrader.

Dreamgirls, de musical.
Dreamgirls vertelt het verhaal van The Dreamettes, drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld in de jaren ’60. Wanneer Effie haar plaats als leadzangeres moet afstaan aan de meer commerciële Deena ontstaat er onenigheid. Maar de bom barst pas echt als manager Curtis uiteindelijk besluit Effie uit de groep te zetten. Het verhaal is geïnspireerd op het leven van The Supremes en Diana Ross. De hoofdrollen worden gespeeld door Berget Lewis, Carolina Dijkhuizen en Aïcha Gill.

Dreamgirls20premiere20Carolina-10

De musical werd in 2006 verfilmd en heeft dit verhaal bij een groot publiek bekend gemaakt met in de hoofdrollen o.a. Beyoncé, Jennifer Hudson en Eddy Murphy en met bekende liedjes uit de musical als ‘Dreamgirls’, ‘One Night Only’ en ‘I Am Telling You I Am Not going’.

Dreamgirls20premiere20Carolina-17

Dreamgirls in de zomer in DeLaMar.
De voorstelling zal in de maanden mei, juni en juli nog te zien zijn in het DeLaMar Theater in Amsterdam en vervangt daarmee de voorstelling ‘Sonneveld in DeLaMar’.

Klik hier voor de foto’s.

Videoverslag volgt later.

Verslag en video: Selina Stap
Foto en video: Rob de Haan

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.