Carolina Dijkhuizen gaat de hoofdrol van Deena in Dreamgirls spelen. Pearl Jozefzoon, die op dit moment de rol van Deena vertolkt, speelt haar laatste show op dinsdag 3 februari in Breda. Dreamgirls dat oorspronkelijk gepland stond tot eind januari is wegens succes nog de hele maand februari te zien in Breda, Antwerpen, Amsterdam, Nijmegen, Zaandam en Enschede. Pearl gaat zich volledig richten op haar nieuwe album waardoor de verlenging niet in haar agenda past.

 

“Ik was bij de start van deze show ook gevraagd om te komen auditeren maar dat ging toen wegens mijn rol in Sister Act niet lukken. Dit is natuurlijk een fantastische rol en ik ben blij dat ik nu alsnog de kans krijg om met deze geweldige cast de voorstelling de komende maand te mogen spelen”, aldus Carolina.

Carolina Dijkhuizen

Carolina is op dit moment te zien in het televisieprogramma Wie is de Mol. Recent was zij te zien in De Beste Zangers Van Nederland en presenteerde vorig jaar naast Frits Sissing de Musical Sing a Long voor AVRO/TROS. Afgelopen theaterseizoen vertolkte Carolina de hoofdrol van Deloris in de musical Sister Act. Eerder was zij te zien in de musicals Aida, The Lion King (Nala), Bubbling Brown Sugar, The Soul of Motown II en My Name is de theater tour. Ook speelde ze in verschillende televisieseries als Spangen, Spoorloos Verdwenen, Parels & Zwijnen en Bon Bini Beach. En had ze diverse rollen in films als SL8N8, Deuce Bigalow, European Gigolo en Flirt.

Dreamgirls

Dreamgirls vertelt het verhaal van The Dreamettes, drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld in de jaren ’60. Wanneer Effie haar plaats als leadzangeres moet afstaan aan de meer commerciële Deena ontstaat er onenigheid. Maar de bom barst pas echt als manager Curtis uiteindelijk besluit Effie uit de groep te zetten. Het verhaal is geïnspireerd op het leven van The Supremes en Diana Ross. De hoofdrollen worden gespeeld door Berget Lewis, Carolina Dijkhuizen en Aïcha Gill.

De musical werd in 2006 verfilmd en heeft dit verhaal bij een groot publiek bekend gemaakt met in de hoofdrollen o.a. Beyoncé, Jennifer Hudson en Eddy Murphy en met bekende liedjes uit de musical als ‘Dreamgirls’, ‘One Night Only’ en ‘I am Telling You I am not going’.

Dreamgirls is nog tot eind februari te zien in verschillende theaters in Nederland. www.musicals.nl

Lees ook:
100.000 tickets Dreamgirls verkocht

 Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Twitter? Volg ons op Twitter en klik hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte via Facebook ? Like ons op facebook en klik hier.