Op 21 en 22 december barst in de Ziggo Dome weer het nationaal collectieve kerstfeest los in de vorm van ‘The Christmas Show’.  Alweer de vijfde editie van dit familie evenement waarbij wederom een klassiek sprookje wordt omgetoverd tot een heus kerstverhaal. Zagen we al met groot succes Assepoester, dit jaar is het verhaal van Doornroosje onder handen genomen. Wij mochten aan Carlo Boszhard alle ins en outs vragen over de show, de cast en het waarmaken van zijn droom.

“Doornroosje en de kerstprins” vertelt het verhaal van Doornroosje die vervloekt wordt door de boze heks (omdat die niet was uitgenodigd op het feest) en er alles aan doet om aan die vloek te ontsnappen. Tegen beter weten en pas na 100 jaar slaap komt de prins haar wakker kussen.
Carlo Boszhard en Maurice Wijnen zijn verantwoordelijk voor de uitwerking en het script en we vroegen Carlo hoe dat proces van Sprookje tot aan Kerstverhaal nu in zijn werk gaat.


“Eigenlijk is in het klassieke verhaal het sprookje afgelopen als Doornroosje weer wakker wordt, kus van de prins krijgt en ze leven nog lang en gelukkig”, vertelt Carlo. “Het onderduiken om aan de vloek te ontkomen, was voor mij de trigger voor dit kerstverhaal. Wat als Doornroosje gaat schuilen bij de Kerstman? Maurice en ik beginnen eigenlijk in de zomer met al onze quilty pleasure nummers te benoemen en wat ik dit jaar echt graag wilde is dat de muziek een reden heeft, het verhaal aanvult. De gehele show zal nu ook ondersteunt worden met muziek. De opening zal weer groots zijn, in de lijn van een Tony Awards opening.”

In de cast zien we bekende gezichten van eerdere edities. Zo speelt Celinde Schoenmaker, vorig jaar nog Assepoester, de rol van Doornroosje en is ook Buddy Vedder weer van de partij als hulpje van de kerstman, gespeeld door Ger Otte. Maar er zijn ook nieuwe namen, zo maakt Famke Louise haar debuut in de rol van Fee Fresh en vormt zij een feeën trio met Esmée van Kampen als Fee Formidabel en Ilse Warringa als (de boze) Fee Fataal. Niemand minder dan “Hollands Hunk” Tim Douwsma gaat de prins spelen en Ger Otte heeft een dubbelrol van kerstman en de koning. Carlo zelf ontbreekt natuurlijk ook niet als verteller en zal de verbinding met het publiek maken.


“Het wordt dit jaar minder een voorstelling, maar meer een beleving met ook zeker interactie met het publiek. Celinde met haar prachtige stem zal je dan echt weer het verhaal in zuigen. De komische timing van Esmée in een meer traditionele feeënrol staat mooi in contrast met Famke Louise die met haar persoonlijkheid meer een fee als rockchick zal neerzetten wat toch ook weer een andere kijk op het beeld van fee geeft. Ik hou er ook van om deze unieke acteurs echt in hun kracht te zien, Ilse Warringa als boze heks is natuurlijk een droomrol.” Het enthousiasme klinkt door in de stem van Carlo, wiens droom het altijd al was om een Broadwayshow te maken. “Nu is dit dat niet maar het bedenken en uitwerken hiervan is al echt geweldig”, aldus Carlo.

De Christmas Show staat garant voor spektakel en men maakt het ook elk jaar grootser en met nog meer spektakel. “Hoewel natuurlijk het succes van vorig jaar wel enorm was. Assepoester is toch een ‘hard act to follow’ maar we gaan er alles aan doen om ook dit kerstfeest grandioos uit te pakken. En het zal echt de moeite waard zijn, gezien ook het groeiende aantal bezoekers van buiten de Randstad. De mond-tot-mond reclame is hier wel cruciaal in”, analyseert Carlo. “Het sleutelwoord is Disneyshow terwijl het juist verre van Disney zelf wegblijft, er komen geen Disneytunes maar het gevoel van kerstvieren met zoveel mensen is toch een hele mooie traditie aan het worden. The Christmas Show is dan ook echt voor iedereen, drukt hij ons nog op het hart. “Families, gezinnen, stelletjes, kinderen heerlijk in prinsessenjurken, een heuse speeltuin.”

De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan, kijk op www.thechristmasshow.nl

Interview: Mariska Steenbergen
Foto’s: William Rutten