Een nummer bracht de cast van de musical ‘Catch me’ vandaag ten gehore tijdens de perspresentatie en het kippenvel schoot omhoog. Wat zullen de voorstellingen van vrijdag brengen?

‘Catch me’ gaat over de 32-jarige Dean die zelfmoord pleegt. Een heftig onderwerp, maar toch is zelfmoord een steeds vaker voorkomende doodsoorzaak onder mannen rond de veertig. Daarom ook een pakkende keuze van debuterend musical schrijvers Arnoud Breitbarth en Chris Czornyj.

De dood van Dean zorgt bij de achterblijvers voor veel vragen. Waarom? Het beantwoorden van deze vragen zorgt voor veel emoties, in de vorm van verdriet, maar ook humor. De vijf vrienden delen hun herinneringen, waarbij ze erachter komen dat ze Dean niet zo goed kenden als ze dachten. Hierdoor worden geheimen onthuld en komen relaties onder druk te staan.

In 2016 begonnen Breitbarth en Czornyj met het schrijven van het script, waarna zij in december van datzelfde jaar in London het theater op Leicester Square kregen aangeboden. Dat lieten zij zich geen twee keer zeggen. De voorstelling was een groot succes en stond twee weken lang in uitverkochte zalen.

Catch me presentatie 13

Deze vrijdag speelt ‘Catch me’ twee voorstellingen in het Crea in Amsterdam. Hiermee willen de heren een glimp laten zien van wat ‘Catch me’ zou kunnen zijn als ze het in Nederland zouden spelen. De voorstelling is een staged reading, wat inhoudt dat de acteurs met het script in de hand spelen.

De 6 acteurs hebben een periode van nog geen 5 volle dagen de tijd om de musical zich eigen te maken. Voorafgaand hebben ze thuis al de muziek kunnen instuderen. De teksten en het spel worden volgens regisseur Daniel Cohen in een soort van guerrillabeweging tezamen gebracht. ‘Catch me’ is mijns inziens ook zeker een voorstelling die past in de handen van Cohen. Na prachtige intieme voorstellingen in het M-Lab van hem te mogen hebben gezien, weet ik zeker dat hij van ‘Catch me’ ook een parel zal maken.

Catch me presentatie 22

De musical is volledig in het Engels gesproken en gezongen. Arnoud Breitbarth denkt dat dit geen effect moet hebben op het publiek. Nederlanders spreken tegenwoordig zo goed Engels, dat hij niet verwacht dat dit een probleem zal zijn.

Ook voor producenten die uit België Duitsland en Denemarken naar de voorstellingen komen kijken, is de Engelse tekst een pre. Breitbarth en Czornyj dromen dan ook van een Europese tour en hopen dat deze producenten daar een vervolg aan gaan geven.

Cast:
Celine Purcell
Jorrit Ruijs
Ruud Overdijk
Steven Roox
John te Riet
Jorien Zeevaart

‘Catch me’ speelt vrijdag een matinee en een avondvoorstelling in het Crea theater te Amsterdam. Voor meer informatie kijkt u op http://www.catchmemusical.com

Je kunt nu twee kaartjes winnen voor de voorstelling van vrijdagmiddag. Klik hier. 

Voor de fotoreportage kijkt u hier. 

Tekst en interviews: Marloes Romeijn
Foto’s: Peggy de Haan
Videobewerking: Rob de Haan