Ken je dat gegeven wanneer je eindelijk op vakantie kunt, je aankomt op de lang vooraf geboekte camping, en je buren er ook blijken te zijn? Voor sommigen een nachtmerrie maar voor Buurman en Buurman niet natuurlijk, die doen alles samen!

Buurman en Buurman

Na een jaar hard geklust te hebben, zijn ze toe aan een welverdiende vakantie. De buurmannen hebben een mooi plekje gevonden om te kamperen. Alleen nog even de tent opzetten en dan lekker genieten van de rust. Maar dat gaat natuurlijk op zijn Buurman en Buurmans’ dus vol geklungel en gedoe.

Voor de 5e maal op rij brengen cabaretier Jelle Kuiper, regisseur Bruun Kuijt en taalkunstenaar Ivo de Wijs de Tsjechische klussers tot leven.
De Buurmannen Pat en Mat (Iwan Dam en Casper Gimbrère) kennen elkaar inmiddels door en door en dat zien we terug in de voorstelling. Een blik is genoeg om het volgende geklungel in te luiden en met de zang is het juist de samenklank die mooi en sterk is.

Hoewel het een voorstelling is voor 4+ zitten er ook dit keer weer genoeg droge grappen in voor de aanwezige volwassenen. Zo is er een beer die mee heeft gedaan aan ‘Beer zoekt vrouw’ en is de grap over de vogel en dat Buurman dan aan ‘kakketoe’ is voor iedereen een dijenkletser. Voeg daar het educatieve ingrediënt aan toe; een mini taalcursus over brood in het Frans, en je hebt een heerlijke theatersoep van ruim een uur. De kinderen worden vol meegesleept in de voorstelling want de haai in de vijver zien ze al veeeeel eerder dan de Buurmannen.

De interactiemomenten worden ook gretig ontvangen en het gaat van chaos als de beer op komt naar spannende stilte bij het nummer ‘vallende sterren’. De storm die over de camping raast is misschien voor een aantal iets te realistisch. Hier en daar horen wij wat gehuil, maar gelukkig klaart het snel op en zingen de Buurmannen het slotnummer: Alles is okidokido, A Jeto!

Als met het slotapplaus de mannen het publiek in gaan zien we pas echt hoe immens populair ze zijn. Ze krijgen tekeningen, knuffels, hig fives, kadootjes en komen amper weer het podium op.

Dat gebeurt dan toch nog even zodat ook de creatives bedankt kunnen worden. Daarna is er nog een volledig verzorgde afterparty met limonade, bitterballen, en een super leuke kidz dj.

Een geslaagde première in Delft en nu kunnen ze het land in. Wil je ook kamperen met Buurman en Buurman? Kijk dan op www.buurmantheater.nl waar ze allemaal hun tent op slaan.

Foto’s en verslag: Mariska Steenbergen

Lees ook:
Win twee vrijkaarten voor Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks

er zijn geen afbeeldingen gevonden