Na het succes vorig jaar van deze OpusOne productie in het Zonnehuis is de Roseman brug van Eric Goossens nu in het DeLaMar theater opgebouwd. Deze brug is de aanleiding van de ontmoeting tussen de fotograaf Robert Kincaid (René van Kooten) en Francesca Johnson (Lone van Roosendaal) en de plek waar ze elkaar voor de tweede keer ontmoeten en de vonk verder overslaat. Dit leidt tot een romance van vier dagen waarna Francesca voor een moeilijke keuze komt te staan. Haar vertrouwde leventje met man en twee kinderen of een onzekere reis met deze fotograaf die haar misschien wel het leven kan geven waar ze als kind van droomde.

Bridges of Madison County

Robert komt als een droom voor Francesca haar leven in, maar tegelijk ook als een soort nachtmerrie. Ze mist wat in haar leven en dat laat Lone mooi zien bij de ontmoeting met Robert. Maar door deze ontmoeting wordt ze zich daar pas echt van bewust en dat doet pijn. Lone heeft het Italiaanse accent weer goed te pakken en brengt met haar prachtige stem dit bouquetreeks verhaal naar een hoger niveau.

René ontroert met zijn laatste nummer  ‘alles vervaagt’ waarin hij afscheid neemt van meer dan alleen Francesca. Door het integere spel van dit geweldige duo komen de keuzemomenten die meer diepgang geven aan het verder simpele verhaal goed naar voren.

Het exacte keuzemoment krijgt extra aandacht door de tijd even stil te zetten en de splitseconde waarin Francesca moet beslissen wat te rekken. Dit wordt prachtig verbeeld door de combinatie van bevroren spel en licht, of juist het wegvallen hiervan.

Annick Boer krijgt met deze reprise de kans om opnieuw in deze met een musical award beloonde rol te duiken. Of eigenlijk rollen, want naast Marsha, de buurvouw van Francesca speelt zij ook verschillende andere rollen. Ze lijkt zonder enige moeite te schakelen tussen de 23ejarige ex-vrouw van Robert, een zangeres  en de erg nieuwsgierige Marsha die met een verrekijker het huis van haar buurvrouw in de gaten houd. Marco Braam stapt af en toe weg bij de piano en laat de kracht van stil spel zien als haar man Charley. Dit versterkt de geweldige komische timing van Annick.

Joost van der Aa en Charlotte van der Plas spelen nu de rollen van Michael en Carolyn, de kinderen van Dick Johnson (Ad Knippels) en Francesca. Deze drie zijn een mooie toevoeging aan deze cast en ze brengen een fijne nieuwe energie. Door de afwisseling van het liefdesdrama met de belevenissen van Dick en de kinderen op de National State Fair blijf het dilemma van Francesca voelbaar. Ook het regelmatige gerinkel van de telefoon is hiervan een reminder. Wie belt brengt de telefoon naar Francesca waardoor haar rollen als vrouw, buurvrouw en moeder apart aangesproken worden en het contact met Robert onderbreken.

Robert vertelt over de zon die je laat zien waar je naar moet kijken, die je kader bepaalt. Benno Barends neemt met zijn prachtige lichtplan deze rol van de zon over, stuurt je blik en brengt een mooie zonsopkomst het theater in. Het decor bestaat naast de prominente brug uit doeken met een bladeren patroon die af en toe open gaan om het licht door te laten. Hierdoor ontstaat er meer diepte zoals in het Zonnehuis waar de brug de zaal in liep en er meerdere kanten op gespeeld werd. Door het lijsttheater kan dit niet meer wat zorgt voor een rustiger beeld en de extra ruimte wordt goed benut. Het toneel blijft verdeeld in een Francesca zijde en een Robert zijde een verwijzing naar de compleet verschillende levens die ze leiden Als ze samen zijn komen deze werelden bij elkaar en vervaagd deze grens. Tot Robert definitief afscheid moet nemen en aan Francesca’s kant gaat zitten.

De prachtige live muziek wordt door Chiara Re verbeeld in mooie choreografieën waarbij ook de muzikanten af en toe een rol krijgen. De extra ruimte op het toneel wordt onder andere goed gebruikt door de muzikanten afwisselend naar voren te halen. Hierdoor worden ze meer onderdeel van het verhaal en vervullen een soort ensemblerol.

Een succesvolle reprise waardoor nog veel meer mensen de kans krijgen van deze prachtige productie te genieten.

t/m 8 juli in het DeLaMar theater.

Meer informatie: www.bridgesmusical.nl

Voor de fotoreportage klik hier

Verslag: Lisa Jansen
Foto’s: Mariska Steenbergen