De BOV is officieel opgericht op 8 februari 1954 en is ontstaan uit pogingen om het cultureel erfgoed na de Tweede Wereldoorlog nieuw leven in te blazen. In 2019 bestaat de BOV 65 jaar en pakken ze flink uit met de hit-musical AIDA!

De BOV streeft er naar zich steeds aan te passen aan de huidige tijdgeest: groot geworden als operettevereniging is gaandeweg de overstap gemaakt naar het genre musicals. Maar ook binnen dit genre is ruimte voor vernieuwing.

Vernieuwing die is ingezet met producties als Jekyll & Hyde (2009) en A Funny Thing Happened (2010) en in volgende jaren werdt verder uitgebouwd naar bekendere musicals, zoals Petticoat (2016), The Wiz (2017) en The Producers (2018). Voor de laatste 3 producties ontving de BOV zelfs de prestigieuze Amateur Musical Award voor “Beste Musical”.

Dit jaar zet de BOV dus Aida op de planken. De Disney musical is geschreven door Elton John en Tim Rice en het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige opera van Verdi. Voor wie dit liefdesverhaal in de BOV jas nog wil zien, moet snel zijn. De kaarten zijn al bijna uitverkocht. Kaarten kunnen gereserveerd worden via Theater de Maagd in Bergen op Zoom.