“BE AWARE: Bonnie & Clyde komen eraan.” zo luidde het een aantal maanden geleden. Ondertussen gaat de voorstelling van BSO Producties bijna in première in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Op diezelfde plaats kreeg de pers gisteren een klein voorsmaakje. En een ding is zeker: ze zijn klaar om Vlaanderen te veroveren!

Nog twee weken wachten tot de première op 28 september, maar het is duidelijk dat het publiek een bijzondere musical te zien zal krijgen in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Bonnie & Clyde worden immers niet enkel als het beroemdste boevenstel uit de 20ste eeuw geportretteerd. Hun personages kennen heel wat gelaagdheid. Regisseur Manu Jacobs verklaart: “Wie vandaag kritiek op Donald Trump op social media zet, krijgt al snel aandacht en gehoor. Niet door de bekendheid of populariteit van de criticus, dan wel door de beruchtheid van Donald Trump. Een hefboom die soms nuttig kan zijn, maar die in het geval van Bonnie & Clyde werd misbruikt om het geloof van de maatschappij in de overheid te herstellen, en de populariteit van het duo omlaag te trekken. Met deze musical komt daar verandering in. Bonnie Parker en Clyde Barrow waren criminelen en hebben fouten gemaakt, maar alles gebeurde in een context die minstens vraagt om te overwegen of u hetzelfde zou doen…”

De sexy en tegelijk gevaarlijke voorstelling brengt ons terug naar het Louisiana van de jaren ’30. Bonnie Parker en Clyde Barrow leren elkaar kennen, en hun wederzijds verlangen naar opwinding en beroemdheid wordt snel duidelijk. Hun roekeloze avonturen in de zoektocht naar een beter leven verandert hun spannend avontuur al snel in een nachtmerrie voor henzelf en hun familie. De wet dreigt hen in te halen, waardoor ze de dupe dreigen te worden van hun eigen ambities. Via moord en overvallen proberen ze het hoofd boven water te houden. Hoe bekender ze worden, hoe dichter hun dood lijkt te komen…

BSO Producties zorgt met Bonnie & Clyde voor een primeur.  Het is namelijk de eerste keer dat de voorstelling in de Benelux wordt opgevoerd. Volgens regisseur Manu Jacobs brengt dat toch wat zenuwen met zich mee:

“Er rust wel een zekere verantwoordelijkheid op onze schouders. Mensen weten wie Bonnie & Clyde zijn, maar kennen de productie niet.  Het is nu onze taak om dat hier te lanceren, en dat is super fijn maar wel spannend.”

De hoofdrollen in deze productie zijn weggelegd voor Charlotte Campion en Juan Gerlo. Ze studeerden samen af aan het Brusselse Conservatorium, richting musical.

Juan: “Het is super fijn om nog eens met Charlotte te mogen spelen. Op school vonden wij elkaar super goed, dus iedere keer hoopten we dat we elkaars tegenspeler mochten worden. Maar dat gebeurde zelden. Dat maakt dat het nu extra leuk is om samen in dit stuk te staan.”

De andere rollen en het ensemble worden ingevuld door liefhebbers. Dat maakt het extra speciaal, maar ook extra interessant.

Charlotte: “Ik merk dat ik het nu allemaal soms wat spannender vind. Omdat ik soms het gevoel heb dat die mensen ons zien als ‘de professionals’ waardoor er wat meer angst om te falen bij komt kijken. Maar dat maakt het natuurlijk ook juist zo uitdagend.”

Bonnie & Clyde is vanaf 27 september te zien in het Zuiderpershuis in Antwerpen.

Vrijdagavond 27 september 2019, 20u15
Zaterdagavond 28 september 2019, 20u15 – tevens première voor pers en genodigden 
Zondagmiddag 29 september 2019, 15u00
Donderdagavond 3 oktober 2019, 20u15
Vrijdagavond 4 oktober 2019, 20u15
Zaterdagavond 5 oktober 2019, 20u15
Zondagmiddag 6 oktober 2019, 15u00

Meer informatie? Klik hier.

Verslag, video en foto’s: Joke Vereecken

Lees ook:
Speciale ‘fan’ preview voorstelling The Book of Mormon op 25 september €15