Na het overweldigende succes van “Jesus Christ Superstar” schrijft Bohemian Productions audities uit voor de nieuwe musical “Mette”, naar het gelijknamige boek van jeugdauteur Marc de Bel. Met de creatie van een eigen musicalproductie zet Bohemian Productions een nieuwe stap in haar tienjarig bestaan.

“Mette” neemt ons mee naar 1920.  Armoede houdt Vlaanderen in de greep en door mislukte graanoogsten staat het water duizenden boeren aan de lippen . Vaak zien zij geen andere uitweg meer dan de sprong in het diepe te wagen en te emigreren naar Amerika. Zo ook het gezin van Mette. Zij staat voor een verscheurende keuze, want ze is smoorverliefd op Dree. Laat ze haar grote liefde achter? Of blijft ze in Vlaanderen? De overtocht en het opbouwen van een nieuw leven in Amerika is lang niet zonder gevaar…

“Mette” is een meeslepend verhaal over liefde, roots, nieuwe kansen krijgen en verdienen en grenzen verleggen. De veelbovende componist Yannic De Pauw schreef de eigentijdse songs voor groot orkest, hoofdrollen en ensemble. Jos Dom herwerkt de lijvige roman tot een theaterproductie. Niels de Valk regisseert.

Audities vinden plaats op 8, 9 en 15 juni 2019 in Sint-Niklaas. 

Doen! We hebben veel (hoofd)rollen en groot ensemble nodig! Jongeren kunnen hun plaats krijgen in deze productie, maar de productie is zeker op zoek naar volwassenen!

Info en inschrijvingen: www.bohemianproductions.be

Mette:
Zeer sterke zang- en acteercapaciteiten. Krachtige beltstem, die zowel geschikt is voor powersongs als voor ballades. Mette transformeert tijdens de voorstelling van een speels jong meisje naar een volwassen vrouw.

Berre:
Broer van Mette. Sterk acteur, want Berre heeft een licht mentale beperking. Zorgt voor de komische noot in het stuk. Dit is een acteerrol (Berre zingt niet).

Fiel:
Vader van Mette en Berre. Is door de vroegtijde dood van zijn vrouw en oudste dochter en het harde boerenleven getekend door het leven. Eerder melancholisch en introvert van aard.

Moe:
Zij is de (overleden) moeder van Mette. Hoewel ze dood is, is ze nog niet uit het hoofd en hart van Mette verdwenen. We zien haar dus geregeld in de voorstelling in flashbacks maar ook als het “geweten” van Mette.

Johanna:
Zij is de vrolijke, wat stoute (overleden) zus van Mette. Hoewel ze dood is, is ze nog niet uit het hoofd en hart van Mette verdwenen. We zien haar dus geregeld in de voorstelling in flashbacks maar ook als het “geweten” van Mette.

Dree:
Vriend van Mette. Romantisch ingesteld, gelooft in de grote liefde.

Betty & Mary:
Ontmoeten Mette in Amerika. Twee variétemeisjes die een cruciale rol spelen in de belevenissen van Mette in New York. Stoer & ‘stout’ imago. Stemmen die geschikt zijn om de swingende muziek uit het interbellum te vertolken (jazz, blues,…)

 Jack:
Bad guy, betrokken bij alcoholsmokkel. Heeft een duister en tegelijkertijd verleidelijk kantje.

Vito:
Bad guy met Italiaanse roots, betrokken bij alcoholsmokkel. Meer uitgesproken duister kantje.

Ensemble:
Mette is gecomponeerd en gecreëerd voor een groot dragend ensemble met uitstekende zangstemmen en acteercapaciteiten. Veel bijrollen en solozinnen voor landbouwers, cafégasten, passagiers aan boord, bewoners van New York, …

 

Info en inschrijvingen: www.bohemianproductions.be