Bohemian Productions brengt Jesus Christ Superstar, het meesterwerk van componist Andrew Lloyd Webber en songwriter Tim Rice, naar het Waasland. Het verhaal brengt de laatste week uit het leven van Jezus, bekeken door de ogen van zijn beste vriend en verrader Judas. Al jarenlang sleept deze rockmusical generaties muziek– en theaterliefhebbers mee in een tijdloos verhaal. Zelfs nu – exact 50 jaar nadat de eerste noten en teksten geschreven werden – is het nog steeds een voorstelling die kan inspireren en aanzet om dit eeuwenoude verhaal actueel te vertellen.

INNOVATIEF CONCEPT

Bohemian Productions verlaat de klassieke theaterzaal en kiest voor de Christus Koningkerk als uniek decor voor dit spektakel. Daarmee toont het aan dat de “lege kerken” in de stad een nieuwe, culturele functie kunnen bekleden in de toekomst. De scène (die lijkt op een catwalk) staat centraal in de kerk en ernaast bevinden zich aan beide zijden 5 rijen voor het publiek. Een unieke opstelling die voor een optimale beleving zorgt: het publiek heeft niet alleen zicht en op scène maar ook op het kerkgebouw, het live-orkest en het koor dat ondersteunend meezingt. Waar je ook kijkt, er valt altijd iets te zien!

OPTIMAAL GELUID

Voor het geluid zorgen we voor een absolute primeur in het amateurlandschap: elke bezoeker krijgt zijn eigen hoofdtelefoon om zo de voorstelling met een optimale geluidservaring te beleven. Geen akoestische problemen en het zorgt voor een nog intensere beleving.

SAMENWERKING

Bohemian Productions brengt 33 acteurs, 10 dansers, 20 muzikanten en een 50-koppig koor uit de ruime regio rond Sint-Niklaas samen. Het koor bestaat uit leden van deze koren: ‘Sint-Ceciliakoor’ uit Sint-Niklaas, ‘Fine-Tuned’ uit Sint-Niklaas, ‘Melos’ uit Melsele, ‘Cantagilli’ uit Sint-Gillis-Waas. Met meer dan 100 uitvoerders belooft het een uniek spektakel te worden, dat mensen uit verschillende verenigingen en Wase steden samenbrengt!

PROFESSIONEEL

Bohemian Productions laat zich als amateurgezelschap omringen door professionals uit de musicalwereld: voor licht & geluid (TWIN4U), vocal coaching (Jasmien Gys & Liesbeth Faelens), choreografie (Iraïs Ooms) en regie. Regisseur Jaak Lema zal de productie in goede banen leiden.

Hij werkte mee aan bekende musicalproducties van Studio100 en Marmelade zoals ’14-’18, The Little Mermaid, De Rozenoorlog, de Ketnet musical en ’40-’45. Hij is de regie-assistent van Frank Van Laecke.

Kaartverkoop

De beste plaatsjes kunnen vanaf nu gereserveerd worden via onze website www.bohemianproductions.be Nieuw is dat mensen hun plaatsen in de zaal kunnen kiezen en meteen hun tickets in hun mailbox ontvangen! Jesus Christ Superstar behoort zonder twijfel tot de meest opmerkelijke voorstellingen van dit seizoen. Mis het niet!