Bohemian Productions kiest na het succesvolle “Jesus Christ Superstar” voor komend seizoen opnieuw voor een locatieproject en programmeert een grote titel: CATS van Andrew Lloyd Webber. In 2021 wordt deze klassieker 40 jaar en Bohemian Productions gaat de uitdaging aan om hem alle eer aan te doen en tegelijk in een hedendaags jasje te steken.

 Gedurende 2 weken worden er – afhankelijk van de ticketverkoop – 9 tot 15 voorstellingen gepland in ’t Bau-huis in Sint-Niklaas. Deze mooie evenementenhal is ideaal om de thuis van de katten in te bouwen en het publiek mee te zuigen in deze fantasiewereld. Bovendien biedt de zaal mooie faciliteiten, vlotte toegankelijkheid (aan de ring en station gelegen) en ruime parkeerplaats.

 Bohemian Productions heeft een primeur te pakken met CATS, want voor het eerst zal de productie in een nieuwe én Vlaamse vertaling van Johan Depaepe gebracht worden. Regisseur van dienst is opnieuw Jaak Lema (bekend van ’40-’50, Pocahontas, de Ketnetmusical…) die eerder voor Bohemian Productions “Jesus Christ Superstar” regisseerde.

Er wordt opnieuw gekozen voor een draadloos, individueel hoofdtelefoonsysteem, maar eentje dat nog beter is dan bij “Jesus Christ Superstar” en een  helderder, dieper geluid biedt aan de luisteraar. Geluidsfirma TWIN4U, de jarenlange partner van Bohemian, kocht 800 van deze hoofdtelefoons en vormt daarmee een toonaangevend bedrijf in deze nieuwe, door het publiek geliefde technologie.

 De musical CATS is gebaseerd op de dichtbundel “Old Pussum’s Book of Practical Cats” van T.S. Eliot en vertelt over het leven van de “Jellicle cats”, een denkbeeldige kattensoort die samenleeft op een vuilnisbelt. Gedurende de voorstelling maakt het publiek kennis met deze katten, elk met hun eigen persoonlijkheid en karakter. Al snel blijkt dat ze heel wat menselijke trekjes hebben en dat de voorstelling het publiek een spiegel voorhoudt. Dat is de insteek die Bohemian Productions in de voorstelling wil steken.
Wie zin heeft om mee te werken, kan zich nu al inschrijven voor de audities op 6, 7, 13 en 14 juni 2020. Bohemian Productions is op zoek naar dansers én zangers, die in 2 groepen zullen opgedeeld worden: een groep dansers die sterk is in dans, maar niet over (sterke) zangcapaciteiten hoeft te beschikken. Deze mensen kunnen een uitdagende choreografie aan. Daarnaast een groep zangers/bewegers die sterk is in zang, maar gematigde dansvaardigheden mogen hebben. Het is de bedoeling dat beide groepen samen op scène staan en er ook samen één geheel van maken.

We tellen af naar de première op 23 april 2021. Wie graag Bohemian Productions eerder aan het werk ziet, kan op 24, 25, 26 april 2020 gaan kijken naar hun musicalcreatie “METTE” in de stadsschouwburg van Sint-Niklaas.

Info, tickets en inschrijvingen: www.bohemianproductions.be