Musicalgezelschap Bohemian Producitons brengt dit seizoen twee musicals op de planken: in juni staat in de stadsschouwburg de recente Broadwaymusical IF/THEN geprogrammeerd, maar eerst gaat de intieme musical LELIES op 13 januari in première in het Museumtheater.

Lelies

LELIES is een Vlaamse musicalcreatie die oorspronkelijk door Judas Theaterproducties werd gebracht, een groot succes kende en kon rekenen op uitstekende reacties bij pers en publiek. Bohemian Productions is blij dat zij deze productie als eerste amateurgezelschap mag brengen!

LELIES speelt in de jaren ’50. Een groep gevangenen onder leiding van de oude Simon Doucet voert een toneelstuk op ter ere van bisschop Jean Bilodeau. Wat eerst een schuldbekentenis lijkt voor vroegere misdaden draait al snel uit op een val voor de bisschop zelf. Het stuk brengt immers aan het licht dat hij onrechtmatig nog op vrije voeten loopt en dat Doucet door hem jarenlang onschuldig achter de tralies zat voor de gewelddadige moord op de jonge graaf Vallier de Tilly.

Het is een passioneel verhaal met als kernthema’s het taboe rond homoseksualiteit, het stimuleren van de vrije meningsuiting van jongeren en een pleidooi voor gelijke kansen voor iedereen. Deze thema’s maken het stuk tijdloos en tegelijk razend actueel.

Eigen karakter

LELIES is een titel die perfect aansluit bij het uitgangspunt van Bohemian Productions: musical brengen met een sterk, geladen verhaal in een originele, eigen vormgeving. Daarin zit een grote uitdaging: de oorspronkelijke productie was zeer succesvol en staat bij menig musicalfan in het geheugen gegrift. Ook speelt alles zich af in een (mannen)gevangenis en wordt het verhaal gespeeld door de gevangen zelf (“a play in a play”). Een multifunctioneel decor is nodig en de kledij moet het midden houden tussen een gevangenisoutfit en een toneelkostuum. Decor- en kledijontwerper Yannic Duchateau vermengde alles tot een origineel concept.

Cast en orkest

Qua spel én zang wordt er veel van de acteurs gevraagd: ze moeten een breed spectrum aan emoties vertolken. Dat alle rollen (ook de vrouwenrollen) door mannen gespeeld worden, maakt de voorstelling bijzonder. We kunnen gelukkig beroep doen op een aantal nieuwe gezichten, aangevuld met mannen die reeds in voorbije producties hoofdrollen voor hun rekening namen bij Bohemian Productions. Een cast om van te snoepen! De cast wordt ondersteund door een 7-koppig live orkest, waarvan het strijkkwartet de basis vormt (aangevuld met piano, bas en blazer). Dat alles door cast en orkest live vertolkt wordt, is in deze tijden vrij uniek te noemen.

Locatie en speeldata

Er is bewust gekozen voor een kleinere, intieme zaal: het Museumtheater. Deze zaal sluit beter aan bij het karakter van de voorstelling: ze vraagt een zaal waar je als toeschouwer bijna letterlijk met je neus op de prestaties zit. Het zorgt ongetwijfeld voor een intensere beleving.

Bohemian Productions is ook blij dat ze voor het eerst in hun geschiedenis deze voorstelling 3 volle weekends na elkaar kan brengen (13 tot en met 29 jan ’23).

Speeldata zijn:

vrijdag 13 januari ’23 om 20u

zaterdag 14 januari ’23 om 20u

zondag 15 januari ’23 om 15u

vrijdag 20 januari ’23 om 20u

zaterdag 21 januari ’23 om 20u

zondag 22 januari ’23 om 15u

vrijdag 27 januari ’23 om 20u

zaterdag 28 januari ’23 om 20u

zondag 29 januari ’23 om 15u

Tickets & info via www.bohemianproductions.be