Wat doe je als je ineens in de cel zit, je op vakantie gaat in een hostel, je gezegd hebt onvoorwaardelijk van iemand te houden of als er een aantal vragen onbeantwoord blijven? Dit zijn in een notendop de verhalen van de vierdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie. De solo en duo’s is dé gelegenheid voor de studenten om een voorstelling te maken én te spelen. De studenten schrijven hun eigen verhaal of laten dat schrijven en verzorgen verder alles daarom heen, geholpen door muzikaal leider Hilmar Leujes.
Carmen Koster – Onvoorwaardelijk
Linde is gelukkig met Gijs. Ze wonen in een mooi huis aan een groot meer. Gijs heeft haar onlangs ten huwelijk gevraagd via flessenpost. Samenzittend aan de steiger bij hun huis zag Linde ineens een fles drijven met daarin een ring. Dan belt haar oude jeugdliefde Marijn op en spreken ze af in een café. Ze denkt terug aan de tijd waarbij je nergens over nadacht en geen toekomstplannen had. De toekomst met Gijs benauwd haar en ze heeft twijfels over haar blijheid over de ontmoeting met Marijn. Kiest ze voor de stabiele Gijs of voor Marijn, de onbezonnen jongen op de motor uit haar jeugd?
Marieke Palmer en Naomi Moerdijk – Hostel -La – Vista
Twee vriendinnen gaan samen op vakantie. Ze zijn al 15 jaar vriendinnen maar de vriendschap is de laatste tijd wat verwaterd. De een laat de organisatie over aan de ander, maar is niet blij als ze ziet dat ze naar een hostel in Moskou gaan. Haar idee van vakantie is; pizza eten, chillen aan het zwembad met een cocktail in de hand en bruin worden. Haar vriendin houdt echter van cultuur snuiven. Uiteindelijk komt het tot een conflict omdat het negativisme van de een de ander tegen staat.
Babbe van Kraaij en Ewout Heijbroek – Liever verliefd dan wijs
Babbe en Ewout spelen het indringende verhaal van een echtpaar. In het begin is niet duidelijk om wie het gaat, maar gaandeweg het verhaal wordt dat steeds meer duidelijk dat het om John en Jackie Kennedy gaat. Het echtpaar wordt geïnterviewd. Voor de camera houden ze de schijn op, maar we zien middels flashbacks dat hun huwelijk geen rozengeur en maneschijn was. De vrouw krijgt een miskraam en later sterft ook nog hun pasgeboren zoontje. Beiden gaan verschillend om met het verdriet.
Femke Dassen en Myléne Evers – Kak achter de tralies
Femke en Myléne vertellen het verhaal van twee Gooise vriendinnen die samen in een café aan de wijn zitten. Ze hebben veel overeenkomsten, maar zijn toch ook hele verschillend. De ene heeft een gezin, de andere heeft al veel echtgenoten versleten, heeft een werkster en is alcoholiste. Dan krijgt het verhaal ineens een andere wending en belanden ze in een gevangenis. De een weet waarom, maar de andere vriendin is in het ongewisse en vooral bezig met haar rechten. Aan het einde van het verhaal blijkt dat het hele gevangenisverhaal alleen maar een boze droom was.
Tijdens deze avond hebben de studenten getoond gegroeid te zijn en in staat te zijn mooie, komische en pakkende verhalen te kunnen vertellen. Vaak hele verrassende verhalen waar de studenten een andere kant van zich lieten zien. Het komende jaar zullen we nog meer van hen zien.
Voor de fotoreportage klikt u hier.