“Zusjelief” is de muziektheatervoorstelling van BO!NK Theater over de kracht van het loslaten. Deze voorstelling speelt op 12, 18, 19 en 20 mei in ZIMIHC Theater Zuilen te Utrecht en bestaat uit acht castleden die vanuit ieders perspectief het verhaal vertellen van “Zusjelief”. Zij vertellen dit geïnspireerd op het boek ‘De tweede dochter’ van Jodie Picoult, waarvan ook de filmbewerking ‘My Sister’s Keeper’ op is gebaseerd. Deze productie brengt nu een creatieve invulling met een toneelbewerking.

Het verhaal
Emma is niet ziek, dat zou zomaar zo kunnen zijn. Als ze dertien jaar is, heeft ze ontelbaar veel operaties, transfusies en injecties ondergaan om haar oudere zus Kristel te helpen om tegen leukemie te vechten. Emma is geboren als donor voor haar zus. Maar nu ze ouder begint te worden, kan ze niet stoppen te denken over hoe haar leven als een normale tiener zou zijn, zonder altijd vast te zitten aan haar zus. Ze neemt de moeilijke beslissing om haar ouders aan te klagen en wil om medische redenen ontvoogd worden.

De weg naar het theater
Tweejaarlang zijn cast en crew bezig met het vormgeven van “Zusjelief”. In mei is het zover om het verhaal van Emma, Kristel en de anderen te laten zien aan het publiek. Via een trailer laat BO!NK Theater iedereen kennismaken met het verhaal, de muziek en de castleden. Deze is nu online te bekijken via boinktheater.nl/trailer-zusjelief.

Kracht van loslaten
ZIMIHC Theater Zuilen staat vier dagen in het teken van de kracht van het loslaten, waarvoor nu online kaarten te reserveren zijn via www.boinktheater.nl/zusjelief. De enige manier om je dochter te redden is om de andere in te zetten als donor. De voorstelling “Zusjelief” gaat niet enkel over een kind dat dood gaat, maar ook over een kind dat blijft leven. Over een hele familie die lijdt aan de gevolgen van leukemie, aan het gebrek van aandacht. Over het doorzetten van plannen die zorgen voor pijnlijke momenten. En over het loslaten van toekomstdromen en verlangens.

Zevental producties
BO!NK Theater, thuishaven Utrecht, geeft op geheel eigen wijze een podium aan het onderwerp kinderkanker. De stichting heeft al een zevental producties op haar naam. Iedere productie kenmerkt zich door het verhaal te vertellen vanuit families. Waar BO!NK Theater zich door onderscheidt zijn een zwaar verhaal licht te maken, stukken die zelfgeschreven en gecomponeerd zijn en maatschappelijke thema’s bespreekbaar maken.