Vanaf 7 september loopt de musical ‘Blood Brothers’ opnieuw in de Rode Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater. Na een succesvolle eerste run in april wordt de musical twee weken hernomen – goed voor 7 voorstellingen.
Buiten een paar wissels in het ensemble, blijft de hoofdcast ongewijzigd. Eén van de doelstellingen van InTeam Producties is om jong musicaltalent een podium te geven en ze zichtbaar te maken voor andere professionele producenten. Dat is ook gelukt: de professionele maincast rijfde een paar interessante projecten binnen.

Zo staat Emelien Raats, die de rol van Linda vertolkt, vanaf oktober in ‘Speed The Plow’ van Mémoire Perdu in theater Het Klokhuis. Ze acteert aan de zijde van klassenbakken Hans Ligtvoet en Wim Danckaert.
Jeroen Logghe, tweelingbroer Mickey, vertolkt in oktober een rol in de eerste productie van ’T Groen Gras: ‘LOL Leven Over Leven’, en staat hij in december in de Kerstmusical van MusicHall ‘Scrooge’.

Samen met zijn andere Blood Brothers tweelingbroer Jervin Weckx speelde hij afgelopen zomer mee in de musical ‘Sunset Boulevard’, in een (Franstalige) productie van Festival Bruxellons, waarin AnneMie Gils de hoofdrol vertolkte.

Jervin Weckx breidt zijn Franstalige avontuur uit want hij staat binnenkort in de rol van de zoon in de musical ‘Next To Normal’ van Tobiarts Productions. Daarnaast kan je hem opnieuw bewonderen in de reprise van ‘Best Of Musicals’ van MusicHall.

Elias Bosmans, (afgestudeerd van het Antwerpse Conservatorium) die in ‘Blood Brothers’ oa Mijnheer De Leeuw speelde, vormt met hoofdrolspeelster Liesbeth Roose een koppel in de voorstelling ‘Romeo & Julia’, van Theater van A tot Z.

Liesbeth Roose, geprezen voor haar doorleefde vertolking van Mevrouw Janssens, is net begonnen met de repetities van Studio 100 ’40-45’, waarin ze understudy is van hoofdrolspeelsters Clara Cleymans en Nathalie Meskens, voor de rol van het joodse meisje Sarah.

Daarmee onderschrijft InTeam Producties haar taak van talentontwikkeling en promotie van jong musical talent. De 13-koppige cast is een mix van jonge musicalartiesten, conservatoriumstudenten en getalenteerde amateurs.
InTeam Producties brengt de musical ‘Blood Brothers’ in een vernieuwend concept met een cast van recent afgestudeerde musicalacteurs en getalenteerde amateurs, begeleid door een 6-koppig orkest.

Over Blood Brothers

De musical ‘BLOOD BROTHERS’ vertelt het verhaal van een tweeling die kort na de geboorte gescheiden wordt. Mevrouw Janssens, een alleenstaande moeder die maar net het hoofd boven water kan houden, besluit één van haar zonen af te staan aan de kinderloze mevrouw De Leeuw.
De afspraak wordt gemaakt dat de tweelingbroers nooit van elkaars bestaan zullen afweten: Mickey groeit op in het arbeidersgezin Janssens en zijn tweelingbroer Edward in het welgestelde gezin De Leeuw.
Het is een speling van het lot dat bepaalde welke rol elk van de broers gingen spelen. Dat onafwendbare lot leidt het verhaal naar een dramatische afloop.

BLOOD BROTHERS, tekst en muziek door Willy Russell, was één van de langstlopende producties op het Londense West end en werd overladen met prijzen. In Nederland was de voorstelling in drie versies te zien, in 1989, 1999 en in 2015 met o.a. Vera Mann in de hoofdrol. In Vlaanderen was de productie slechts éénmaal professioneel te zien: in 2004 in een uitvoering door Studio100 in Zaal Elkerlyck.

Over InTiem producties

InTeam debuteerde in 2015 met de rockmusical RENT. Deze productie bleek een schot in de roos en werd tien keer gespeeld in een uitverkocht Fakkeltheater in Antwerpen. Na een flinke adempauze om een goede structuur op te zetten, bracht het jonge productiehuis in april 2018 de hitmusical ‘BLOOD BROTHERS’ van Willy Russell in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Wegens succes herneemt deze musical van 7 tm 16 september.

De doelstelling van InTeam producties: het samenbrengen van bijzonder getalenteerde amateurs en pas afgestudeerde professionals in een kwalitatieve symbiose. Daarbij legt InTeam de nadruk op talentontwikkeling en werkervaring en doen daarvoor beroep op professionele ondersteuning. InTeam kiest voor het type musical dat gekenmerkt wordt door kleinschaligheid, relevantie en vernieuwing en brengt dit in een origineel en doorgedreven concept naar de scène.

Cast: Elias Bosmans, Saskia Van Daele, Sarah Kefi, Jeroen Logghe, Emelien Raats, Liesbeth Roose, Phaedra Segers, Willard Bogaard, Berten Vanderbruggen, Filip Vanderhoeven, Laure Ven, Pieter van Keymeulen en Jervin Weckx

Creative team: Niels de Valk (regisseur), Pietro Ramman (muzikaal leider), Yannic Duchateau (decor- en kostuumontwerper), Pascale De Turck (zangcoach) en Frank De Peuter (bewegingsregie)
Orkest: olv Pietro Ramman (piano), Jacob Hus (basgitaar), Keanu De Pooter (keyboard), Sam Enthoven (slagwerk), Dieter De Bruyn (gitaar), Jan Schaeken (saxofoon)

Meer informatie vind je op:
www.inteam-producties.be
www.fakkeltheater.be/voorstelling/blood-brothers