Ken je de Rolling Stones, Queen of een andere band van wereldformaat? Heb je een beeld bij hoe zij toeren? Hoe de tourbussen eruit zien van deze wereldsterren? Nou, dat beeld, dat je nu in je hoofd hebt, zo ziet onze bus er dus uit.

Ik heb het al eerder geschreven (blog 2 ging o.a. over de fantastische lunch): producent TEC-Entertainment kiest ervoor om goed voor zijn mensen te zorgen. HEERLIJK! Een bus die wereldsterwaardig is, en dan denk je: nou, nu hebben we het wel gehad, veel beter kan het niet, en dan kom je ineens terecht in een huisjes-park wat meer lijkt op een villapark. Samen met Raymond Paardekoper, momenteel beter bekend als Lurch, en Frank van Hengel, die zo nu en dan door het leven gaat als voorvader Dilemma, deel ik zo’n vakantievilla. Om te beginnen is de woonkamer net zo groot als menig Amsterdams appartement. Dan hebben we niet een, niet twee, niet drie kamers… Je zou denken dit is toch genoeg voor drie man? Nee, hoor. Wij zitten in een luxe villa voor 12 personen. Met, en nu komt het: dubbele jacuzzi, een stoomcabine met een regendouche en een sauna.

Pardon, wat zeg je Terence? Ja, je leest het goed. Een Sauna. We genieten ten volle van dit allemaal, want we weten ook dat dit niet gangbaar is, maar zijn er wel heel dankbaar voor! Want het verlicht een enorm zware montageweek flink, als je ’s avonds thuiskomt na een lange dag van veel wachten. Want ja, bij monteren moet je veel wachten. Maar ook hard werken. Want dat doen we ook hoor, een voorstelling als The Addams Family komt er niet vanzelf.

Onze dag begint om 12 uur wanneer we met de bus van het huisjes-park naar het theater gaan. En wie weet denk je nu: nou, dat valt wel mee. Dat is ook zo, en ik ga het nog erger voor je maken, want we beginnen ook nog eens met de lunch als we aankomen. Er is weer zoveel lekkers te eten, dat de keuze wat je gaat eten ongeveer de zwaarste opdracht is van de dag. Daarna begint het lange wachten, begint het passen van de kostuums, het pruiken passen, het maken van de lichtstanden, kijken of ons decor doet wat het moet doen enz… enz… En dit dan tot 22.00 uur ’s avonds. Met een heerlijk bordje avondeten er tussendoor, want nogmaals, we worden goed gevoederd. En nu zal ik erover ophouden hoor, hoe goed het allemaal geregeld wordt. En hoe goed ervoor ons gezorgd wordt. Anders maak ik alle andere acteurs in Nederland nog jaloers, dat ze niet voor TEC-Entertainment werken. Ach dat komt nog wel jongens, en nu weet je, als je de kans krijgt, grijp ‘m :).

Goed. Dinsdag, morgen dus, gaan we voor het eerst aan publiek tonen wat we gemaakt hebben. De 22ste is onze eerste officiële try-out, maar morgen en overmorgen, komen de eerste mensen binnen in onze The Addams Family bubb. En dat is nogal spannend. Want nu gaan we kijken of onze grappen vallen, of de momenten die zouden moeten raken, de mensen raken en of men van The Addams Family net zo veel kan gaan houden als wij er zelf van houden. Want dat ben ik wel gaan doen de afgelopen weken, ik ben gaan houden van de mensen met wie we het maken, ik ben gaan houden van mijn personage Lucas Beineke, en al is hij geen oorspronkelijke Addams, hij ziet de schoonheid er wel van in, en ik dankzij hem ook. Ik ben gaan houden van de wereld van Charles Addams. Ik ben trots een onderdeel van The Addams Family te zijn.

‘Ik ben trots een Addams te zijn,’

Terence van der Loo

Lees ook:
Blog 6 van Terence van der Loo: Lucas Beineke in de musical The Addams Family

Foto: Margot de Heide