De wielen van de bus gaan rond en rond, rond en rond, rond en rond! Dinsdag is het dan zover! We vertrekken met de gehele Addams Family naar Hengelo om te monteren.

Zaterdag is ons decor al vertrokken naar Hengelo. Of nou ja, de technische ploeg is vertrokken, met het decor naar Hengelo. Zaterdag hebben we onze laatste doorloop gehad in Aalsmeer. Nu zijn we klaar voor de montage die plaats gaat vinden in… Hengelo. In Hengelo gaat alles samen komen. Licht, geluid, decor, kleding, muziek.. ohh trouwens, Sh*t wat is de muziek gaaf geworden zeg! Zondag (gisteren) hebben we onze Sitzprobe gehad.

Voor de opera- en musical-liefhebber hoef ik het eigenlijk niet uit te leggen, maar goed, voor het geval de reputatie van mijn blogs mijn eigen reputatie inmiddels al zijn ontstegen en dus in vele huishoudens gelezen zal worden, zal ik het toch nog even uitleggen. Sitzprobe is het Duitse woord voor ‘zittende repetitie’ dit is de repetitie waar het orkest en de cast samenkomen en de muziek (orkest) en vocalen (zangers) voor het eerst samensmelten.

Nou, en smelten deden we, wat een bloedhitte was het in de repetitieruimte. We zaten met minimaal 40 man in de repetitieruimte. Onze cast, ons achtkoppig orkest, onze repetitor, onze Musical Director, Dave Musical wonderboy Keech, Paul Herr Direktor Eenens, Stanley TasmanianTango Burleson, Maxim MarketingMachine Bezembinder en zelfs Marc Muller de producent van The Addams Family was de gehele dag aanwezig. En dat is bijzonder. Marc zou enkel een uurtje blijven, maar is de gehele dag uit enthousiasme, en misschien ook een beetje nieuwsgierigheid, gebleven. En totaal begrijpelijk dat hij bleef, want jeetje mina wat heeft Dave Musical Wonderboy Keech fenomenaal werk verricht.

Ken je de Broadway CD van The Addams Family? Of de Engelse tourversie? Dat was gaaf, toch…?! Nou, als je dat gaaf vond, kan je nu helemaal je vingers aflikken. Maar kom maar met je eigen oren luisteren. Goed plan, toch?!

Dinsdag vertrekken we dus naar Hengelo en zullen we met de cast en crew in vakantiehuisjes gaan bivakkeren. De komende twee weken zitten we in quarantaine in het theater en zullen we s’avonds ondergebracht worden in vakantievilla’s, waar we waarschijnlijk direct ons hoofd op een kussen ploffen uit vermoeidheid. Ach, gezelligheid komt later. Nee, dat is niet waar! Want gezellig hebben we het al een hele tijd bij The Addams Family. De afgelopen vijf weken in Aalsmeer waren naast hard werken ook een enorm groot feest. En dat feestje gaat nog even door op 22 november voor het eerst met publiek… Oeffff spannend. En op 2 december is het PREMIERE!!!!

En voor nu feest ik nog even door. Hoe dat zo Terence? Nou, dat zal ik jullie zeggen…Vandaag ben ik jarig! Ja, ik ben alweer 28 jaar geworden. Eens even denken wat ik morgen meeneem naar Hengelo om te trakteren. Ik denk dat het snoepspinnen en -muizen zullen worden. Oh, en als jullie mij een cadeautje willen geven… Koop dan een kaartje voor The Addams Family en kom lekker kijken en luisteren. Dan doe je mij, maar vooral jezelf een groot cadeau.

Liefs,

Terence van der Loo

Lees ook:
Blog 5 van Terence van der Loo: Lucas Beineke in de musical The Addams Family
Blog 4 van Terence van der Loo: Lucas Beineke in de musical The Addams Family
Blog 3 van Terence van der Loo: Lucas Beineke in de musical The Addams Family
Blog 2 van Terence van der Loo: Lucas Beineke in The Addams Family
Blog Terence van der Loo: Lucas Beineke in The Addams Family

Foto: Margot de Heide