‘Rehearse, rehearse, rehearse’, bleef gevechtsregisseurMalcolm Ranson maar herhalen. Wie zeg je? Die naam heb ik nog niet eerder gehoord bij ‘The Addams Family’. Inderdaad, maar de kans dat je het werk van deze man al hebt gezien is vrij groot. Zijn Curriculum Vitae zal ik jullie niet voorschotelen, maar de man is onder andere bekend van de televisieserie Black Adder. En… werkte tien jaar geleden, samen met Pia (Douwes) en regisseur Paul (Eenens) aan de musical ‘3 Musketiers’ in Nederland en Duitsland. De blijdschap om met Malcolm te werken was van Pia’s en Pauls gezicht af te lezen. Als twee kleine kinderen stonden ze te springen om met Malcolm aan de slag te gaan, of om in Pauls favoriete categorie te blijven: ze stonden te kwispelen als kleine hondjes. (Want ja, kleine inside information, Paul laat zijn acteurs nog wel eens blaffen, kwispelen en/of grommen.)

Goed, genoeg over gegrom en gekwispel. Malcolm moest aan de slag om voor Morticia en Gomez een voorspel te creëren. Ik bedoel een zwaardspel! Nee, een zwaardgevecht! Nou goed, dat is voor de Latin-lover Gomez allemaal een en hetzelfde en om dit soepel te laten verlopen moest er aardig wat gerepeteerd worden. De gehele week zijn Pia en Johnny (Kraaijkamp) aan hun voorspel bezig geweest en dit voorspel veranderde nogal weleens in een… (Deze tekst is verwijderd i.v.m. de leeftijdsgrens van 18+). Want Fight captain Martijn Vogel en alle understudies moeten de gevechten ook kennen en kunnen. Je leest al, dit is behoorlijk wat werk in een week tijd. En tot mijn schrik moest Marjolein (Teepen), Wednesday, ook met het zwaardvechten aan de slag om vervolgens doodleuk in drie slagen het zwaard van de ander dwars doormidden te slaan. Je begrijpt wel, ik heb niet heel goed geslapen deze week.

Om toch even terug te komen op het geblaf en gekwispel, deze week zijn we ook bezig geweest met een scene tussen Thing en Cousin Itt. En misschien denk je, wat heeft dit te maken met je personage Lucas in The Addams Family, Terence. Nou helemaal niks, maar ik vond het toch wel leuk om te vertellen dat ze aanwezig zijn in onze voorstelling. Ik stel me dan namelijk al voor hoe dat gerepeteerd wordt…

Ik schrijf dit ook, als ik eerlijk ben, omdat het voor mij een relatief rustige week is geweest. Lucas komt in het begin op, en daarna duurt het weer even voordat we hem te zien krijgen in de voorstelling. En dan moet je niet gaan denken dat ik enkel op m’n kont heb gezeten, deels wel, maar dan natuurlijk met het script en met bladmuziek voor mijn neus. Want er blijft altijd genoeg te doen. Zo moet ik mijn teksten leren, teksten analyseren, melodieën leren en herhalen voor mijzelf wat we al gedaan hebben zodat we niet wanneer we de scene terug pakken, opnieuw moeten beginnen, maar juist kunnen doorbouwen. Want…. ja, nu ik dit schrijf besef ik, dat we precies een maand verwijderd zijn van de 1e try-out in Hengelo (22 November)! We hebben net week twee pas afgesloten, maar dat is al een derde deel van de repetities! Wil je de  schoonheidsfouten meemaken, dan is Hengelo the place to be.

Wij laten ons tot we naar Hengelo gaan nog even graag borstelen en verzorgen in onze kennel in Aalsmeer, sommige van ons moeten nog even afgericht worden en anderen moeten nog hun poot op leren tillen voor het plassen. Maar blaffen en kwispelen kunnen we al. Ik denk dat Paul een trotse leider van de roedel zal zijn op de première 2 december in het nieuwe Luxor theater in Rotterdam. WOEF

Terence van der Loo