Donderdag 23 februari was de alternate premiere van Celine Purcell als Glinda in de musical Wicked. Met Oren Schrijver, haar toekomstige man in de zaal, zette ze de rol van Glinda schitterend neer. Op haar eigen manier weet ze de rol van Glinda geloofwaardig te brengen met de overtuiging die Celine kenmerkt in haar spel.

Celine Purcell begon haar carrierre in Miss Saigon en daarna Elisabeth, Titanic en The Sound of Music waar ze de rol van Liesl speelde. Daarna ging alles heel snel in haar carriere met de hoofdrol in Mama Mia waar ze de rol van Sophie Stuiveling speelde. Met deze rol won ze een John Kraaijkamp Musical Award en de Cubus Award. Celine gaat geen uitdaging uit de weg en speelde in My Fair Lady in 2007 waar ze haar tweede John Kraaijkamp Musical Award mee won. Daarna speelde ze de mooie rol van Eponine in Les Miserables en speelde ze samen met Johnny Kraaijkamp in het toneelstuk “Geknipt om te leren”. Gisteravond speelde Celine haar première in de musical Wicked waar ze de rol van Glinda speelde en dat met veel succes deed. Volgens Celine de meest complete rol die ze tot nu toe gespeeld heeft.

Celine haar stem is krachtig en zuiver, een mooie tegenwicht voor Willemijn Verkaik die de andere hoofdrol speelt. Celine speelt de rol met haar eigen humor die direct is en op haar eigenwijze wordt gebracht. Voeg daarbij haar spel en je hebt een hele eigen invulling van deze rol. De chemie met Willemijn was mooi en ook de combi met Jim ging haar prima af wat resulteerde in een mooie voorstelling waarbij Celine de rol waardig overnam van Chantal. Opvallend was ook dat Pamela Teewes niet aanwezig was. Ze werd waardig vervangen door Sandra Wijnhout die de rol van madam Makaber speelde.

celine premiere wicked-26

Wicked vertelt het weergaloze verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de groene, onbegrepen en strijdlustige Elphaba. WICKED, de hitmusical waarin niets is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen. Met onder anderen Chantal Janzen, Jim Bakkum, Willemijn Verkaik, Bill van Dijk en Pamela Teves.

Vanaf de première op Broadway in oktober 2003, is WICKED wereldwijd al door meer dan 30 miljoen mensen bezocht. De musical werd bekroond met onder andere 3 Tony Awards, 6 Drama Desk Awards en 4 Outer Critics Circle Awards. WICKED evenaart op Broadway het enorme succes van The Lion King. Gezien dit succes werd besloten om WICKED ook naar Chicago, Los Angeles, Engeland, Australië, Japan en Duitsland te brengen. Na de internationale successen veroverd WICKED nu Nederland.

Meer informatie op Wicked vind je op www.musicals.nl

Klik hier voor de fotoreportage.