April is musicalmaand voor slechtzienden en blinden. De blindentolken van Komt het Zien! zijn deze maand bij de musicals My Fair Lady en Fiddler on the Roof. Zo kan ook iedereen die minder of niets ziet volop genieten van deze prachtige musicals. De blindentolken zijn erbij in Rotterdam, Almere en Apeldoorn.

De blindentolk vertelt via een koptelefoon tussen de gesproken en gezongen tekst wat er op het podium te zien is. Niet alleen wordt tijdens de voorstelling getolkt, ook mogen de mensen die blind of slechtziend zijn een uur voor de voorstelling al in de zaal naar binnen om kennis te maken met het decor, de kostuums en de stemmen van de spelers. Hierdoor wordt de theaterbeleving voor mensen die visueel niet alles meekrijgen helemaal compleet.

Eerdere reacties van blinden in het theater

“De blindentolk heeft even zijn ogen aan mij geleend”

“Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien”

Tickets bestellen

Er zijn plaatsen speciaal voor publiek met een visuele beperking gereserveerd. Neem hiervoor contact op met het betreffende theater.

zondag 22 april – Fiddler on the Roof – Theater Orpheus in Apeldoorn

zondag 29 april – My Fair Lady – Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam

woensdag 2 mei – My Fair Lady – Kunstlinie Almere Flevoland in Almere

Meer info: www.komthetzien.nl/agenda

Fiddler on the roof

Sommige musicals verliezen hun glans nooit. Fiddler on the Roof is er zo eentje; eerder in de Nederlandse theaters te zien als Anatevka(1966, 1998 en 2008). In de meest actuele versie is de hoofdrol voor Thomas Acda. Hij verstaat de kunst om Tevye indrukkend, eigentijds en persoonlijk neer te zetten.

Thomas Acda en de grote cast nemen je op innemende en geestige wijze mee in deze meeslepende musical. Fiddler on the Roof, beloond met unaniem lovende recensies, is een voorstelling die zowel entertaint in grootsheid, als ontroert in intimiteit. Met het bekende ‘If I Were A Rich Man’ en vele andere muzikale evergreens is het een musical over de betekenis van familie en onvoorwaardelijke liefde in een veranderende wereld, waarin wij met onze tradities overeind proberen te blijven.

Thomas Acda over zijn rol: “Fiddler is een voorstelling over een groot thema, gebracht met veel humor en een bepaalde lichtheid. Wanneer het gaat om echt grote dilemma’s en groot verdriet, dan maak je je beste grappen, dan maak je de mooiste liedjes.”

My Fair Lady

De excentrieke professor Higgins neemt de weddenschap aan om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een lady in de Engelse society. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want Eliza heeft het hart op de tong. Maar professor en het bloemenmeisje groeien naar elkaar toe en Eliza weet niet alleen de Engelse elite voor zich te winnen. My Fair Lady is een grootse musical met overrompelende kostuums en klassiekers als ‘Zou dat nou niet zalig zijn’, ‘Het Spaanse graan’ en ‘Als ik straks de kerk maar haal’. Kenners zijn het erover eens: My Fair Lady is één van de beste musicals ooit gemaakt.