Wie kent ze niet, datingapps… je kent ze doordat je ze zelf gebruikt of doordat je er een vreselijk of soms toch een leuk verhaal over hebt gehoord van anderen. Maar hoe date je via zo’n app waarbij je afgaat op een paar foto’s en een klein stukje profieltekst? En kan je eigenlijk nog wel daten in een wereld met zoveel vooroordelen en meningen? Allemaal vragen waar vele mensen tegenaan lopen. Dit bracht producenten Christian Seijkens en Allard Blom van De Theater BV op het idee om er iets mee te doen.

Zo bedachten zij het verhaal van Bob (Freek Bartels) en Jenny (Brigitte Heitzer). Beiden op zoek naar de liefde en door anderen opgegeven om mee te doen aan een Blind Date. Om het een kans te geven gaan ze beiden met knikkende knieën naar het restaurant om de ander te ontmoeten. Ze komen terecht in restaurant ‘Cupido’s Pijl’ met gastvrouw Roos (Sanne Franssen). Roos doet er alles aan om Bob en Jenny tot elkaar te laten komen en de liefde te vinden.

Nog nooit heb ik een musical gezien waarin het publiek zo enthousiast was en heeft gelachen. De humor van de drie hoofdrolspelers werkt als een trein. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en nemen het publiek mee in de hilariteit van het daten. In het begin van de date voel je de spanning tussen Bob en Jenny. Ze weten niet goed wat ze moeten zeggen en willen zich van hun beste kant laten zien, maar echt goed pakt dit niet uit. Ze hunkeren zo naar die ene match die voor hun gemaakt is, waardoor je de frustratie en soms ook het verdriet kan voelen in de liedjes die zij zingen. Wanneer de date zich verder ontwikkelt en steeds meer karaktertrekjes om de hoek komen kijken wordt het steeds komischer. Sanne Franssen is een aanwinst voor deze musical. Zij speelt verschillende typetjes, vooral haar persiflages van de mogelijke Vlinder matches, die Bob en Jenny voorbij swipen, zijn een succes. Het publiek gaat stuk.

Ondanks dat de cast maar uit drie personen bestaat, voelt de musical geen moment klein aan. Freek Bartels en Brigitte Heitzer spelen de rollen van Bob en Jenny geweldig. De non-verbale blikken naar elkaar en de date frustratie die zij uiten zijn geweldig. Maar uiteindelijk ook het inzicht in het vieren van de liefde en zoeken naar echte connectie maakt het naast een hilarische ook feel-good musical. Want wie wil er nu niet verliefd worden en kriebels voelen?

Na afloop sprak Musicalsites met de cast. Zij voelden zich gelift door de reacties van het publiek. Bartels vertelde dat ze niets hebben laten liggen en alles wat ze wilden spelen ook echt uit de verf is gekomen zoals zij wilden.

Er valt nog veel meer te schrijven over deze leuke musical, maar dan geef ik teveel weg. Ik kan alleen maar zeggen: “Ga deze musical bekijken!” Hij is te leuk om voorbij te laten gaan als je even een avond wil lachen om de klunzige date avonturen van Bob en Jenny en hun Cupido Roos.

De musical Blind Date is nog tot en met december in vele theater in heel Nederland te zien. Voor meer informatie kijk je op: Blind Date – De nieuwe Nederlandse musicalcomedy

Tekst en foto’s: Marloes Romeijn