Nadat de Stoffer door Klein Carré had gewoed, in de vorm van de eerste solo’s van de derdejaars van de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater, was het nu de beurt aan het tweede deel, Blik. Daarmee was Stoffer en Blik compleet.

De studenten misten Eva Jonker die door ziekte geveld was helaas en haar solo niet kon spelen. Maar de andere leden van “Blik” Mike Levens, Marije Konings, David van Tempel, Nienke Lianne, Bastiaan de Haan en Toby van Harmelen waren er helemaal klaar voor. Iedereen had zijn of haar eigen solo of duo gemaakt en de focus was weer helemaal aanwezig.

Blik 20

De spits werd afgebeten door Mike Levens die de zoon van de eigenaar van, “Toevallig.nl” speelt. Toeval of toch niet? De vader van Mike schrijft de levens van iedereen en niets is toeval in het leven. Alles is bedacht en voorbestemd door “Toevallig.nl”. Maar wat als jij nu jouw eigen levensloop kunt wijzigen. Wat als jou vader niet bepaalt hoe jij leeft? Niet bepaalt welke keuzes je maakt? Mike heeft een mooi ontroerend verhaal gemaakt en gespeeld met diverse lagen waar je wellicht achteraf nog aan denkt.

Tijdens de changementen speelden de studenten die het ensemble vormden weer kleine sketches die je even uit de voorgaande voorstelling haalden. Daardoor zat je weer klaar voor de volgende.

Blik 23

Daarop volgden David en Marije. Ze speelden een broer en zus die elkaar steeds weer tegenkomen. Broer en zus die schijnbaar onafscheidelijk zijn. Maar waarom is de zus dan zo boos op haar broer en zoekt de broer zijn zus toch weer op? In een mooi en ontroerend verhaal balanceren Marije en David op een scala van emoties die kris-kras door elkaar lopen en een mooi en breekbaar verhaal vormen.

Blik 56

Na de pauze was het tijd voor Nienke die zich in haar solo afvroeg wie nu haar vader was. Ze speelde een vrouw die verwekt was uit een reageerbuis en aangezien iedereen een vader heeft, vraagt ze zich af wie haar vader is, waar hij is en of ze op hem lijkt. Nienke laat je als publiek even stilstaan en nadenken zonder dat het een heel zwaarmoedige solo wordt. Met een gezonde dosis humor speelt ze deze mooie kwetsbare solo in de juiste setting. Sober maar met aandacht voor detail.

Blik 69

Toby en Bastiaan sluiten de rij met ook een mooi verhaal. Zij vertelden het verhaal van twee vrienden die samen de bergen in gaan om de plek waar ze vroeger gekampeerd hebben op te zoeken. De plek waar ze hun eigen persoonlijk schat begraven hebben. De mannen verstaan de kunst om komische momenten op te zoeken en te spelen maar in dit duo is ook plek voor mooie en ontroerende momenten als een van de vrienden de ware reden onthult van deze wandeling.

Deze in het totaal negen solo’s zijn een bewijs dat deze studenten klaar zijn voor de volgende stap, afstuderen met hun eindejaar voorstelling waar we ruim vooraf aandacht op deze site aan zullen besteden. Voor die tijd spelen de studenten nog in hun voorstelling “De Wereld Draait door” in Klein Carre op donderdag 9 april 2015 om 20:00 uur, vrijdag 10 april 2015 om 20:00 uur en zaterdag 11 april 2015, 20:00 uur.

Wilt u nog naar Klein Carre? Dan kunt u kaarten bestellen op www.franksandersakademie.nl

Klik hier voor de fotoreportage.