De derdejaars studenten Musicaltheater Fontys presenteerden de afgelopen dagen hun song and dance programma Fairground. Zij werden bijgestaan door de tweedejaars en de regie was in handen van Marcel Visscher.

Sinds de zomervakantie was er elke week twaalf uur gerepeteerd voor deze song and dance. Het grootste deel van die tijd werd besteed aan de choreografieën en het resultaat was al bij de warming-up te zien. Op een megamix ( gemaakt door Florian Boutonnier ) werden de spieren opgewarmd. Ik heb nog nooit zo’n heftige warming-up gezien. Het was een wonder dat de studenten daarna niet gelijk aan het zuurstof moesten. Wat een tempo en intensiteit!

Fairground 13

Fairground was een show die bol stond van zang en dans, zoals de naam al doet vermoeden maar geen geheel vormde. De energie die bij deze voorstelling nodig was, hebben deze studenten in overvloed in huis waarbij schakelen tussen de diverse nummers toch zeker enige discipline vereist. Juist die afwisseling maakte Fairground tot een swingende eerlijke voorstelling waarbij je niet gestoord werd door een decor en de nummers razendsnel op de planken werden gezet.

Fairground 60

Marcel Visscher had nummers gekozen uit o.a. ‘Pippin’, ‘Hairspray’, ‘Moeder, ik wil bij de revue’, ‘Footloose’ en ‘Shrek’. Er was voor de studenten nauwelijks tijd om even op adem te komen. Diverse dansstijlen kwamen voorbij waaronder een tapnummer en een nummer op spitzen. Ondanks de heftige choreografieën werd er ook nog eens uitstekend gezongen. Schitterende zang en dans werden samengesmeed tot een wervelende show met mooie rustpunten die daarna werden opgevolgd met misschien nog wel meer power.

Fairground 77

De sfeer die de studenten neerzetten bij elk nummer was af en zorgde dat de tijd werkelijk voorbij vloog en van mij had het zeker nog even door mogen gaan. Dat had ongetwijfeld een grotere impact op de zangkwaliteit die, door het samengaan van uitsluitend nummers waarbij gedanst en gezongen wordt, danig werd aangesproken. Het leek echter of het totaal geen moeite koste. De juiste manier om een dergelijke voorstelling te dansen en te zingen maar zeker niet eenvoudig is als je bedenkt dat er ook nog snel verkledingen plaats vonden.

Fairground 95

Deze studenten laten zien dat ze deze beide disciplines in hun bloed hebben waarbij het lijkt dat het ze eenvoudig afgaat en dat toont juist hun kwaliteit. Dit is een waanzinnige groep mensen die er heel veel tijd, liefde en energie in hebben gestoken. En dat was te zien!

Fairground 128

Cast Musicaltheater 3:
Guus Boswinkel als Nigel
Pauline Joris als Jenny
Arjen Kimenai als Crusty
Pascalle Langhorst als Suzy
Aimée de Pater als Vicky
Rosanne Pits als Cheyanne
Anne Smorenburg als Eva
Mickey Vermeer als Lou-Lou

Ensemble Musicaltheater 2:
Brecht van Arnhem als Bix/Vladimir
Danique Bol als BeeBee
Marit Dollevoet als Darla
Jimi Hendrikse als Mikey
Joris de Hoop als Sketch
Ricky Kooyenga als Bob
Michael Muyderman als Joey
Chris Schep als Mr Todd/Fender
Maud Stroux als Noreen
Juliette van Tongeren als Jessie
Sammy Uivel als Tammy
Nori de Winter als Doreen/Natascha

Creatives:
Concept/Musical Staging/Regie: Marcel Visscher
Muzikale leiding: Marnix Wetzer
Vocal coach: Jack Breikers

Voor de fotoreportage klikt u hier.