Vandaag werden de zes Billy’s aan de pers voorgesteld. Onder leiding van Chantal Janzen, die op de door haar bekende nonchalante en humoristische wijze de persconferentie leidde, werden de eerste zes gelukkigen in het spotlicht gezet. Deze jongens zullen ook op de Uitmarkt optreden.

De jongens worden ook gevolgd door RTL-4 tijdens de voorbereidingen op Billy. Gedurende vier weken vanaf acht november zullen de afleveringen uitgezonden worden. Duidelijk werd dat, ondanks dat deze jongens er veel voor moeten doen en er ook veel voor moeten laten, de Billy’s bruisen van energie en duidelijk zin hebben in deze rol. Het afgelopen jaar kregen zij drie tot vijf dagen in de week les van twintig docenten. 

Svenno, Jillis, Tydo, Stijn, Roan en Carlos zijn de zes jongens die als eersten de rol van Billy Elliot gaan spelen in de gelijknamige musical. Bijna een jaar geleden startten deze jongens op de Billy Elliot sCOOL en sindsdien volgden ze lessen in onder andere ballet, tapdans, acrobatiek, acteren en zang. Na meerdere auditierondes zijn deze zes jongens uitgekozen en inmiddels gestart met de repetities voor de voorstelling. De première is op zondag 30 november in het AFAS Circustheater Den Haag. De rol Billy vraagt het uiterste van de jongens op het gebied van zang en spel maar vooral van dans. De jongens hebben in de vakantie, binnen de door de arbeidsinspectie toegestane tijden, keihard gewerkt aan de dans en binnenkort zal de gehele cast beginnen aan de repetities.

Billy Elliot persconferentie 1 van 4

De musical Billy Elliot, gebaseerd op de wereldberoemde film, vertelt het inspirerende verhaal van een 11-jarige zoon uit een arbeidersgezin ten tijde van de mijnstakingen in Engeland (1984-1985). Billy zit op boksen maar belandt toevallig in een balletles. Tot zijn eigen verbazing blijkt hij hiervoor talent te hebben. Tegen de wil van zijn vader in gaat hij, onder begeleiding van zijn fanatieke balletdocente, steeds harder trainen. Uiteindelijk mag hij auditie doen voor de Royal Ballet School in Londen. Billy hoopt zijn droom om danser te kunnen worden te verwezenlijken, hetgeen hem thuis grote problemen oplevert. Want wat is belangrijker? Een gezinsleven redden dat door politieke en sociale omstandigheden aan de rand van de afgrond staat of het geven van een kans aan een kind met een bijzonder talent?

Billy Elliot persconferentie 2 van 4

De aanwezige pers kreeg volop de gelegenheid om vragen te stellen waar de jongens als volleerde acteurs antwoord op gaven. De jongens vertelden oa. dat zij tijdens de voorbereiding op de derde verdieping prive-les krijgen in het nieuwe Stage Entertainment gebouw.

Bekijk hier de fotoreportage.

Kijk voor meer informatie op www.musicals.nl.

Klik hier om de foto’s na te bestellen.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.