Billy Maluw is, naast muzikaal begeleider bij de Frank Sanders Akademie, een all-round artiest die zijn eigen nummers schrijft. Afgelopen vrijdag presenteerde hij zijn eigen EP en single.

Billy Maluw is een singer/songwriter, pianist en componist. Hij werd op 2 mei 1984 geboren in Purmerend en woont in Amsterdam. Toen Billy 13 was begon zijn muzikale verslaving. Hij nam pianolessen op de muziekschool Waterland bij Afke Borst. Daar kwam Billy al snel in aanraking met verschillende muziekstijlen en ensembles. Na vier jaar les werd hij toegelaten tot de vooropleiding van het conservatorium van Amsterdam (CVA) met als studierichting klassiek piano. Na een studie klassieke muziek besloot hij zich verder te ontwikkelen in de jazz.

Schermafbeelding 2016 05 18 om 01.01.12

Billy zong al voor hij piano leerde spelen. Maar sinds zijn deelname aan de eerste editie van The Voice of Holland is zijn passie voor live performen (zingend) geboren. Door TVOH kreeg hij de gelegenheid om bij verschillende optredens zijn eigen nummers ten gehore te brengen. Hier haalt Billy zijn grootste voldoening uit. ‘Zingen is voor mij de meest directe manier van communiceren met mijn publiek. Via mijn stem bereik ik mijn publiek direct, als persoon. Bij piano spelen gaat dat via mijn instrument. Zingen komt echt van binnenuit. Als ik dat kan combineren met het uitvoeren van mijn eigen werk ben ik op m’n gelukkigst!’

Billy Maluw is een soul-volle singer/songwriter die zich momenteel volledig stort op het schrijven en uitvoeren van zijn eigen songs. Voorheen begaf hij zich echter ook in vele andere muzikale omgevingen. Zo voerde hij het volledige pianoconcert van Edvard Grieg uit, schreef de muziek voor het cabaretprogramma ‘Ca Bien’ van Sabine Beens en speelde met de band Ten Sharp in Moskou. Verder begeleide Billy artiesten als Jamai Loman en schrijft/arrangeert muziek voor andere zangers, musicals en theatershows. Billy timmerde hard aan de weg en afgelopen vrijdag 13 mei was het dan zo ver dat hij zijn eerste EP uitbracht en meteen zijn single lanceerde.

Schermafbeelding 2016 05 18 om 01.01.52

Billy zijn muziekstijlen zijn zeer divers maar kennen een positieve energie en een heerlijk ritme. Op zijn EP staan drie nummer waarvan er een zijn single is. Persoonlijk ben ik helemaal weg van het nummer “Believing you are beautiful”. Een schitterende ballad die Billy solo zingt met zijn schitterde stem. “Brand New Terms” is het nummer dat op single uitgebracht zal worden en “Score” is het derde nummer. Deze muziek van deze EP hoort op elke smartphone.

Schermafbeelding 2016 05 18 om 01.00.07

De nummers zijn te vinden op Itunes, Spotify, en Amazon.com. Klik op de link van de app die je gebruikt om het nummer te downloaden

Meer informatie over Billy Maluw vind je op http://www.billymaluw.com