Met een druk op de knop werd vanmiddag een groot billboard onthuld met daarop het officiële artwork van Dreamgirls Berget Lewis, Aicha Gill, Edwin Jonker, Albert Verlinde en Jeroen Dona.

Even leek het mis te gaan toen voor het officiële moment al een deel van de afbeelding te zien was, maar dat werd al snel gecorrigeerd. Vanmiddag werd ook bekend gemaakt dat er al 25.000 kaarten zijn verkocht. Deze swingende soul musical gaat 28 september in het Nieuwe Luxor theater in première.

Na het succes van Flashdance brengt Albert Verlinde Entertainment in samenwerking met de grootste regiotheaters van Nederland opnieuw een grootschalige musical: DREAMGIRLS.
Dreamgirls billboard-12 Dreamgirls billboard-31
Gebaseerd op het leven van The Supremes en Diana Ross vertelt DREAMGIRLS het verhaal van The Dreamettes, drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld. Wanneer Effie haar plaats als leadzangeres moet afstaan aan de meer commerciële Deena ontstaat er onenigheid. Maar de bom barst pas echt als manager Curtis uiteindelijk besluit Effie uit de groep te zetten.
De musical werd in 2006 verfilmd met o.a. Beyoncé, Jennifer Hudson en Eddy Murphy in de hoofdrollen en heeft het prachtige verhaal bij een groot publiek bekend gemaakt. Liedjes uit de musical als Dreamgirls, One Night Only en I am Telling You I am not going werden op slag wereldhits.

Dreamgirls billboard-27

Cast
Berget Lewis – Effie
Pearl Jozefzoon – Deena
Aïcha Gill – Lorell
Edwin Jonker – Curtis
David Goncalves – C.C.
Jerrel Houtsnee – Marty
Clayton Peroti – Jimmy T. Early
Gitty Pregers – Understudy Effie
Urvin Monte
Leo Alexander Hewitt
Omri Tindal
Tjindjara Metchendorp
Fenna Ramos
Sacha Setubun
Perry Gits
Belinda van der Stoep
Naomi Webster

Kijk voor meer informatie op http://www.theaterhits.nl/dreamgirls/

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.