Een geheel nieuw concept op de planken brengen is het resultaat van urenlange (smakelijke!) besprekingen tussen I&L Entertainment en Robèrt van Beckhoven. Van Beckhoven is de enige persoon in Nederland die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger draagt en bekend van tv is o.a. als jurylid van Heel Holland Bakt en het kinderprogramma CupCakeCup. In Robèrts eigen domein “Bij Robèrt” in het lommerrijke Oisterwijk, waar hij sinds 2013 zijn winkel runt en eigen producten produceert op ambachtelijke wijze, vond gistermiddag een eerste presentatie aan de pers plaats, want… Robèrt gaat het theater in!

Bij Robèrt

Op het KVL-terrein in Oisterwijk heeft Robèrt een groot gedeelte van een oude leerfabriek gekocht en die helemaal naar eigen smaak ingericht tezamen met zijn lieftallige partner Pirjo de Winkel. Op het terrein stond ooit een van de grootste lederfabrieken van Europa, maar is nu een hippe hotspot waar van alles te zien en te beleven is. De ondernemers die er zich vestigden moeten aan één voorwaarde voldoen: eigen fabricaat leveren. En met dat eigen fabricaat is Robèrt volledig geslaagd. Zijn etalage is niet standaard, dat is namelijk zijn eigen bakkerij: je loopt erlangs en ziet de mensen uit zijn team intensief over taartjes, chocolade, amandelen etc. gebogen om hieruit de mooiste creaties te fabriceren. Het water loopt je dan al in de mond…

Waar óók het water van in je mond loopt is de manier waarop Robèrt de aanwezige pers gisteren toesprak: deze man vól passie over zijn vak en zó veel liefde voor zijn producten loopt haast over van enthousiasme. Een gedrevenheid die hij vanaf begin oktober ongetwijfeld over zal gaan brengen op het aanwezige publiek in diverse theaters in Nederland! Want dat is wat de zaal straks zal gaan beleven: niet alleen de (meestentijds grappige) anekdotes van een Oisterwijkse bakkerszoon, maar zeer zeker ook het ruiken en proeven van zijn heerlijke creatieve creaties, hoe bijzonder is dat!

De samenwerking tussen Robèrt en de mensen van I&L Entertainment kwam tot stand via Triple T Agency en mondde al snel uit in een geestdrift om gezamenlijk een mooi product op de planken te zetten. Na talloze ideeën samen kneden begon een idee te gisten dat uiteindelijk werd uitgerold tot een concept wat op dit moment wordt gegarneerd met puntjes op de ‘i’; het moet nog even wellen en dan staat er ook een smakelijk product vanaf begin oktober op de planken!

Ben je na deze beleving net zo bezield als hij? Je verblijdt Robèrt niet met een applaus achteraf. Hij blijft de gemoedelijke Brabander (“unne gezellige ouwehoer” zoals we in Brabant zeggen) die iedereen welkom heet in zijn wereld; die avond ben je namelijk zijn gast! Liever heeft hij persoonlijk contact met de aanwezigen en neemt liever afscheid met een hartelijke hand en wellicht een babbeltje achteraf in de foyer van de theaters, dan een daverend maar onpersoonlijk applaus. Laat je verrassen door Robèrt tijdens één van deze voorstellingen en ruik en proef met hem mee; wedden dat zijn charme én lekkernijen jou ook zullen inpalmen!

Beleef Robèrt met je talloze zintuigen en boek je tickets via: http://www.il-entertainment.nl/bij-rob%C3%A8rt-van-beckhoven…de-theatrale-foodexperience.html

Vanaf 2 oktober zal hij minimaal een half jaar in diverse theaters door heel Nederland honderden/duizenden gasten gaan ontvangen en jij kunt er één van zijn!

Voor de fotoreportage klikt u hier. 

Verslag en foto’s: Monique Picocrie