In het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam werden wij betoverd door een waar spektakel: Sleeping Beauty On Ice. Het toneel was omgetoverd tot een schaatsarena waarop de Imperial Ice Stars geruisloos en met al het gemak hun schaats- en acrobatiekkunsten vertoonden. Ze lieten ons het verhaal zien van Doornroosje: prinses Aurora die door een vloek honderd jaar in slaap valt en alleen wakker gekust kan worden door een prins.

Het heeft iets magisch, kunstschaatsen. Zwierig en krachtig zwevend over de ijsvloer, zonder woorden, maar met enkel lichaamstaal het verhaal uitbeeldend. De combinatie met Tsjaichovski’s muziek zorgde voor ontspanning en bewondering en je hoorde regelmatig het publiek meeleven met de schaatsers.
De indrukwekkende decors en kleurrijke kostuums maakten het plaatje af. Ook werd er veel met het licht gespeeld, waardoor er nog meer spanning of luchtigheid gecreëerd werd. Knap was het ook om te zien hoe men zonder woorden humor in het stuk verwerkt. Af en toe ging er daardoor een lachsalvo door de zaal.

Sleeping Beauty on Ice 15

Alsof we nog niet genoeg werden betoverd, kregen we naast het ijsdansen ook nog luchtacrobatiek en ballet op echte spitzen te zien. Prachtig uitgevoerd en een mooie afwisseling tussen het kunstschaatsen. Niets leek te gek en daarom werden we ook getrakteerd op een kleine vuurshow.
In de megamix tijdens het eindapplaus gingen de schaatsers nog even los en bleven ons verbazen met hun trucs en acrobatiek. Je blijft vol bewondering kijken. Een ware aanrader!

Sleeping Beauty on Ice 1

Sleeping Beauty On Ice is t/m 4 maart 2018 te zien in het Nieuwe Luxortheater in Rotterdam. Voor meer informatie: www.luxortheater.nl

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Verslag: Rosalie Kyvon
Foto’s: Monique Picocrie