vijfsterren

 

Iedereen kent wel het verhaal van de zwerver Aladdin die verliefd wordt op de prinses. Theater Terra heeft daar een eigen beeldende, verhalende en dynamische invulling aan gegeven om dit op het toneel te brengen. Vanmiddag ging Aladdin van Theater Terra in première.

In de tekenfilm is de geest de aandachttrekker en ook in deze versie speelt de geest een hoofdrol en wordt vol energie neergezet door Juliann Ubbergen bij wie deze rol absoluut op het lijf geschreven is. Hij weet zijn humor uitstekend op jong en oud over te brengen. Hij vertolkt naast de rol van de geest ook de rol van de vader van de prinses en de verteller.

Bram van Stiphout speelt de rol van Aladdin en speelt als enige één rol maar dan wel de hoofdrol van Aladdin. Hij speelt het verhaal van deze romantische en verliefde man met de brutaliteit die Aladdin zo kenmerkt.

Alisa Opari Luzi speelt de rol van de mooie prinses en doet dat koninklijk en heeft de mooie uitstraling en stem die bij deze prinses hoort in dit verhaal. Ze speelt daarnaast ook de rol van de rat, de enige vriend van Aladdin, en het vliegend tapijt.

Jessin Oulad El Hadj speelt de rol van de raadsheer en bakker en ook hij past perfect bij de cast die dit verhaal zo mooi speelt waarbij diverse malen het publiek moet lachen om daarna weer op te gaan in het verhaal..

Dit is een musical waar Theater Terra ijzersterk in is. De kracht van het verhaal, fantasie, verbeelding en gevoel voor muziek is de reden waardoor Aladdin jong en oud zal amuseren. Wat er achter de schermen gebeurt door de vele wisselingen van rollen blijft onzichtbaar maar maakt wel onderdeel uit van de dynamiek van deze mooie voorstelling.

Aladdin

In een betoverde stad probeert Aladdin, een straatjongen met veel lef, een mooie Arabische prinses uit de handen van een boze tovenaar te redden. Met hulp van de geest uit een magische wonderlamp kan Aladdin ineens een machtige prins worden. Dan probeert de tovenaar om ook de lamp met magische krachten in handen te krijgen. Om de prinses te redden en de tovenaar te verslaan moet Aladdin bewijzen dat hij het in zich heeft om een echte prins te worden.

Theater Terra

Theater Terra maakt al 40 jaar familievoorstellingen en musicals die te zien zijn in heel Nederland en Vlaanderen. Daarnaast spelen voorstellingen van Theater Terra over de hele wereld, onder andere in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Japan, China en Australië. De voorstellingen van Theater Terra spelen in Nederland en Vlaanderen ieder jaar in meer dan 80 steden, in de midden- en grote zalen van schouwburgen. Per jaar zien meer dan 80.000 mensen een voorstelling van Theater Terra, waarvan in Nederland en Vlaanderen gemiddeld 45.000 per jaar.

Cast: Bram van Stiphout, Alisa Opari Luzi, Jessin Oulad El Hadi en Juliann Ubbergen

Te zien van januari tot en met mei 2019. Kijk voor meer informatie op: https://theaterterra.nl/kindervoorstellingen/aladdin/

Creatives:

Script & Liedteksten – Dick Feld
Muziek & Arrangementen – Fons Merkies
Muziek & Arrangementen – Laurens Goedhart
Regie – Wesley de Ridder

Voor de fotoreportage klikt u hier.

Lees ook: De kleine zeemeermin van Theater Terra op tournee in Europa, Azië en Noord-Amerika