Musicals ( al meer dan 50 jaar oud ) en Musicalcamp ( zo’n 5 jaar geleden ge├»ntroduceerd door Marc Ramaekers ) zijn inmiddels bekende begrippen in Nederland. Musicals zijn populair in Nederland en met name veel jongeren voelen zich thuis in dit theatergenre. Als je dat dan kunt mengen met plezier dan is de link naar Musicalcamp en naar de voorstelling Best of Musical snel gelegd.

De zaal was goed gevuld en de stemming was zonder meer goed. Met een koor van 70 kinderen en daarbij een sterrencast bestaande uit Marleen van der Loo, Cystine Carreon, Ron Link, Anouk van Laake, Gerlinde Vliegenthart en Tony Neef. De  verwachtingen waren hoog gespannen. De dans werd verzorgd door Dansstudio Gouda die tussendoor hun momenten meer dan pakten.


De show werd gepresenteerd door Frits Sissing die met zijn humor, ook een situatie dat een aantal koorleden even niet lekker werden door de warmte van de lampen, keurig oploste samen met de cast en crew. De show werd opgeluisterd met mooie nummers uit o.a. Wicked, Soldaat van Oranje en Hij gelooft in mij. Dit, uitgevoerd door een mooie koor en de ervaren cast, leverde een hele mooie avond op die afgetrapt werd met de prelude uit The Phantom of the Opera. Marleen van der Loo, Cystine Carreon, Ron Link, Gerlinde Vliegenthart en Tony Neef zijn al een aantal jaar docent geweest bij het Musicalcamp en nu mochten hun leerlingen toekijken hoe de docenten het er vanaf brachten en dat was uitstekend.

Marleen van der Loo is een bevlogen en gedreven actrice en een zangeres die haar sporen dik verdiend heeft en ook nu weer schitterde onder andere met “Noctures” uit “Love Story”. Cystine Carreon heeft in diverse musicals gespeeld en ook in “Gooise Vrouwen” indruk gemaakt. Ook nu stond ze tussen haar leerlingen te schitteren met als hoogtepunt “Defying Gravity” uit Wicked. Ron Link bracht o.a. een nummer uit Tarzan en “Oh what a night” uit Jersey Boys maar zong ook samen met Tony Neef het nummer “Sorry dat ik besta” uit Foxtrot van Annie M.G. Schmidt. Tony Neef zong zeer gedreven o.a. “Waarom God” uit Miss Saigon en “Het Dorp” uit Sonneveld, de musical waar hij momenteel de hoofdrol in speelt. Gerlinde Vliegenthart heeft al in diverse producties gestaan zoals in Les Miserables in Berlijn en schitterde nu hier op het podium met o.a. het nummer “Mijn droom”. Last but not least, Anouk van Laake die uit de school van Musicalcamp komt en de opleiding klassiek muziektheater aan het Fontys Conservatorium in Tilburg volgt. Zij vertolkte onder andere “Mijn hart zingt het uit” in een duet met Ron Link op een schitterende wijze met haar heldere stem.

De avond was een aaneenschakeling van mooie musicalmomenten waar de studenten van Musicalcamp met heel veel plezier aan werkten zoals achter de schermen maar ook op het toneel duidelijk zichtbaar was. Dit was voor hen de kers op de taart na een kamp van hard werken en heel veel lol. Na afloop van de voorstelling vond de boekrelease van Hoe overleef ik Musicalcamp? van Frank Waals plaats. In het boek komen ervaringsdeskundigen en docenten, zoals Frank Sanders en Jimmy Hutchinson aan het woord over kunstzinnige opleidingen in Nederland en het vijfjarig bestaan van MusicalCamp.

Je kunt je alweer opgeven voor het musicalcamp. Kijk voor meer informatie op http://www.musicalcamp.nl

Voor de fotoreportage van zowel de generale repetitie als de voorstelling klik je hier.

Lees ook:

Marleen van der Loo geeft les tijdens speciale editie MusicalCamp

Stralend MusicalCamp 2013

Wil je op de hoogte worden gehouden over al ons musicalnieuws of ons steunen? Like ons op facebook en klik hier.