Op 2 mei verwelkomde Safaripark de Beekse Bergen drie Siberische tijgerwelpjes. Ze kregen de namen Aida, Radames en Amneris, vernoemd naar de hoofdpersonages uit de openluchtproductie Aida in Concert. Vandaag, zes weken na de geboorte, werd de cast uitgenodigd op kraamvisite bij de welpjes.

Aida in de Beekse Bergen

De lente is duidelijk neergestreken in de Beekse Bergen. Onderweg met de safaribus verwelkomen de dieren de bezoekers en tonen trots hun jongen: van kamelenveulens tot sikahertenkalf, nieuw leven alom. Maar het waren natuurlijk de Siberische tijgerwelpjes die alle aandacht verdienden. Naar aanleiding van Aida in Concert, de productie die van 20 tot 30 juni op het terrein van het Autotron in ’s-Hertogenbosch zal plaatsvinden, kregen de pasgeboren tijgertjes de namen van de hoofdpersonages Aida, Radames en Amneris, gespeeld door April Darby, Freek Bartels en Willemijn Verkaik. De welpjes mochten vandaag voor de eerste keer proeven van de buitenlucht; een speciaal moment, waar ook April, Freek en Willemijn bij mochten zijn. Ze werden vergezeld door acteur Tony Neef

Extra dimensie

Het weer gooide echter roet in het eten: terwijl vader Yarko buiten rustig de wacht lag te houden, kozen de tijgerjongen ervoor warmpjes binnen te blijven bij moeder Angara. Met een beperkt gezelschap kregen April, Freek en Willemijn wel de kans de jonkies van dichtbij te gaan bekijken in het binnenverblijf. “Echt gaaf!”, vertelt Willemijn. “Dit geeft echt een extra dimensie aan onze rol in Aida in Concert.” Naar verluid reageerden de welpjes nogal schichtig op de aanwezigheid van zo veel mensen in hun verblijf, waardoor ze veilig binnen bleven. “Ik zou ook binnenblijven met dit weer”, lacht April.

Hoewel de tijgerwelpen dus geen spectaculaire entree maakten, werd het kraambezoek toch feestelijk afgesloten met een drankje en beschuit met …. tijgervlokken!

U kan de tijgerwelpjes misschien zelf gaan ontdekken in de Beekse Bergen? In de loop van de komende weken zullen ze namelijk hun eerste stapjes buiten wagen.

Voor info en tickets van Aida in Concert kan u terecht op https://www.stage-entertainment.nl/shows/concert/aida-in-concert/.

Verslag: Lieze Jacobs
Foto’s: Jeanne Rutgers