Een ware Vlaamse invasie bij de voorstelling van Jersey Boys op zondag 27 oktober. Ruim 130 Belgen brachten een bezoek aan de voorstelling in het Beatrix Theater in Utrecht, om hun Vlaamse helden Tim Driesen (Frankie Valli) en Dieter Spileers (Bob Gaudio) te zien schitteren.

Tim Driesen, geboren in Herantals en Dieter Spileers, geboren in Ronse, spelen beiden een hoofdrol in Jersey Boys als één van de vier bandleden van Frankie Valli & The Four Seasons. De voorstelling is exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Om de Vlaamse acteurs toch te kunnen bewonderen, besloot een grote groep Vlamingen de koppen bij elkaar te steken en in grote getale af te reizen naar Utrecht.

 Na afloop van de voorstelling volgde een ontmoeting met de cast.

Jersey Boys
Jersey Boys vertelt het ware verhaal van één van ‘s werelds meest succesvolle bands: Frankie Valli & The Four Seasons. Ze maakten hun eigen muziek, ontdekten een unieke sound en verkochten wereldwijd 175 miljoen platen. De voorstelling gaat over het succes van de band, maar ook over de keerzijde daarvan. In de musical komen alle hits van de band voorbij, waaronder ‘Beggin”, ‘December 1963 (Oh, What a Night)’, ‘Sherry’ en ‘Big Girls Don’t Cry’.
Naast Vlamingen Tim Driesen en Dieter Spileers spelen ook Rene van Kooten (Tommy DeVito) en Robbert van den Bergh (Nick Massi) een hoofdrol in de voorstelling. Jersey Boys is exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. www.jerseyboys.nl

Tim Driesen
Tim studeerde muziektheater aan Laine Theatre Arts in Epsom, Engeland, waar hij na drie jaar met ‘honours’ afstudeerde. Een maand later maakte hij zijn professionele debuut in Thank You For The Music. Vele musicals in Engeland volgden, waaronder Rock of Ages (alternate Drew en understudy Stacee Jaxx – nominatie West End award 2013) , Joseph in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (tour), Mamma Mia!, Bat Boy, Rocky Horror Show, Starlight Express, de Take That musical Never Forget (Mark Owen / Adrian Banks). In België was Tim te zien in onder andere Notre Dame de Paris en als Galileo in We Will Rock You. Voor de rol van Phoebus in Notre Dame de Paris won hij een Vlaamse Musical Prijs voor Beste Mannelijke Bijrol.

Dieter Spileers
In 2007 studeerde Dieter af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Hij was onder andere te zien in Wicked (understudy Fiyero), Petticoat, All Shook Up – Love Me Tender, Sunset Boulevard en De Portretten Van De Koning.

Fotograaf: Saskia Bagchus/All Access Entertainment

Lees ook:

Oude tijden herleven met de Jersey Boys