In navolging van de succesvolle eerste theaterbootcamp Spring Awakening komt het Nationaal Jeugd Musical Theater in de aanstaande herfstvakantie met de Theaterbootcamp Dochter van de Zilv’ren Maan.

Tijdens deze vakantie zetten de allerbeste (jonge) musicalsterren van de toekomst in vier dagen dit verhaal naar hun eigen hand. De Theaterbootcamp Dochter van de Zilv’ren Maan staat onder leiding van Marieke Frankema en Marieke van Diepen. Frankema bracht het verhaal van Dochter van de Zilv’ren Maan als boek uit en won daarmee de Castlefest Book Award 2011!

Dochter van de Zilv’ren Maan
Een vreedzame gemeenschap wordt opgeschrikt door een wrede moord. Er is er maar één die daar verantwoordelijk voor kan zijn.

Mara is anders. Ze ziet er anders uit, gedraagt zich vreemd en haar ‘wilde magie’ moet iets te maken hebben met de moord op haar moeder, Kyra. Niemand wil iets van haar weten. Er is maar één vrouw die het aandurft Mara in huis te nemen: Aza, de Wijze. Maar het heden haakt vast in het verleden en krijgt weinig ruimte om zich te ontvouwen. Is er wel een toekomst voor Mara?

In Dochter van de Zilv’ren Maan zijn heden en verleden onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het lot van drie vrouwen raakt verstrengeld door de tijd heen. Kunnen vriendschappen voortbestaan, ook onder de moeilijkste omstandigheden? Is liefde genoeg? Of is liefde soms te veel?

Over het Nationaal Jeugd musical Theater
Na de realisatie van de grootschalige en kwalitatief hoogwaardige producties: Sjakie en de Chocoladefabriek, Narnia, Kruistocht in Spijkerbroek (6 Musical Award nominaties) en Oorlogswinter (winnaar Musicalworld Award) bracht het Nationaal Jeugd Musical Theater afgelopen theaterseizoen De Tovenaar van Oz (2 Musicalworld Award nominaties) in de Nederlandse en Belgische theaters.

Het NJMT heeft een unieke positie binnen het culturele landschap. Ook deze voorstelling onderscheidt zich van vele andere (musical)producties door de grote actieve betrokkenheid van kinderen, jongeren en volwassenen. In de serie van Theaterbootcamps is Dochter van de Zilv’ren Maan de opvolger van Spring Awakening.

Op 16 oktober zal de voorstelling Dochter van de Zilv’ren Maan in het Polanentheater worden gespeeld. Voor reserveren van kaarten; mail naar info@njmt.nl o.v.v. ‘Kaarten Dochter’

Meer musicalnieuws en meteen op de hoogte? Like ons op facebook en klik hier.